VINDECARE PRIN RUGACIUNE
Social

Medicina moderna recunoaste meritul rugaciunilor in cazul unor vindecari miraculoase

Multi pacienti care s-au vindecat de-a lungul timpului de boli foarte grave sau chiar de unele considerate incurabile au marturisit ca nu ar fi reusit acest lucru daca nu s-ar fi rugat la divinitate.

Chiar daca, nu de putine ori, astfel de marturisiri au fost luate in derizoriu, oamenii de stiinta privesc cat se poate de serios rolul rugaciunii in cazul unor vindecari miraculoase.

“Journal of the American Medical Association”, una dintre cele mai importante reviste medicale din SUA a publicat in mai 1995 un articol intitulat “Medicii trebuie sa le prescrie pacientilor lor rugaciunea?” care a avut un mare impact asupra comunitatii stiintifice internationale.

In timp, peste Ocean, acesta idee a devenit un lucru unanim acceptat: rugaciunea ii ajuta pe pacienti sa se vindece, lucru acceptat chiar si de medici care s-au declarat atei.

Acest lucru nu inseamna ca rugaciunile trebuie sa ia locul tratamentelor medicale de specialitate ci doar ca rugaciunea trebuie sa fie folosita alaturi de alopatie. Care e ratiunea acestui indemn? Faptul ca oamenii de stiinta americani au izbutit sa masoare precis efectul rugaciunii asupra organismului omenesc.

Pe plan fizic, rugaciunea produce un “reflex de destindere”, care se traduce printr-o incetinire a ritmului cardiac si a respiratiei, o scadere a presiunii arteriale, o diminuare a necesitatii de oxigen si a productiei de bioxid de carbon. Pe plan mental, ea aduce un sentiment de linistire, de bunastare si pace, inlaturand teama si gandurile negre.

In cercetarile lor, medicii americani au constatat un fenomen de-a dreptul surprinzator: rugaciunile colective au avut un efect uluitor asupra anumitor maladii – asa dupa cum dovedeste experimentul condus de medicul cardiolog Randolph Byrd – pe 393 de pacienti internati la Clinica de Cardiologie din San Francisco. Practicianul si-a impartit bolnavii in trei grupe: A, B si C. Apoi, el le-a solicitat unor diferite grupuri de rugaciune aflate in diferite orase de pe teritoriul american sa se roage pentru bolnavii din grupa A. La capatul experimentului, cardiologul a descoperit ca starea bolnavilor se imbunatatise spectaculos, in comparatie cu cei din grupele B si C.

Astazi, atat in America, cat si in Europa, exista numeroase astfel de “grupuri de rugaciune”, care functioneaza in stransa legatura cu diferite institutii de sanatate. Una dintre cele mai cunoscute se afla in Franta si este condusa de Maguy Lebrun, autoarea unui best-seller intitulat “Medici din cer, medici de pe pamant”, carte aparuta in 1987 la Editura “Robert Laffont”. Compus initial doar din patru persoane, grupul de rugaciune francez numara astazi 400 de membri, care se intalnesc o data pe luna intr-o biserica din Paris. In cursul reuniunilor, fiecare dintre participanti e invitat sa adreseze, din strafundul inimii, rugaciuni pentru cei bolnavi. Se presupune ca aceasta uriasa energie benefica este “medicamentul” care tamaduieste mai repede decat medicamentele.

Stiri pe aceeasi tema

Federatia Penitenciarelor: Camera o gasesti asa cum ai lasat-o cand ai redus banii de investitii pentru penitenciare. Ai grija, nu invita pe nimeni la baie, Liviu!

Cristiana Petrariu Bota

Fost ofiter de politie: Aducerea lui Gheorghe Dinca la Bucuresti a fost o miscare tactica a procurorilor

Ioana Badulescu

Bilant 22 august: Cati romani s-au infectat cu noul coronavirus in tara si in strainatate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult