Medicamentele de chimioterapie folosite în lupta cu cancerul, de o perioadă sunt preparate de către roboţi. Sistemul robotic care pune sub siguranţă perioada de tratament a pacientului şi care protejează angajaţii din sănătate de efectele negative ale acestor medicamente, anulează în totalitate riscurile din aplicaţiile medicamentelor.
Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia este printre primele din lume care foloseşte “Sistemul Robotic de Pregătire a Medicamentelor pentru Chimioterapie”, iar această tehnologie de ultimă generaţie implică, printre altele, folosirea unui braţ robotic cu şase axe, controlat de la distanţă de specialişti.
A început o nouă eră în lupta cu cancerul
“Datorită braţului robotic al sistemului, medicamentele citotoxice (medicamentele care au efect toxic asupra celulei şi care omoară celula sau îi opreste funcţia) sunt pregatite într-un mediu steril, iar personalul nostru este complet protejat de efectele negative ale substanţelor folosite. Procesul de pregătire a medicamentului, care începe prin selectarea de pe un ecran de către un operator într-o ordine stabilită de doctor, se realizează până la etapa de predare a produsului fără a fi atins cu mâna, nici măcar pentru o secundă, de personal.
Sistemul robotic reduce termenul de pregatire a medicamentului la 60-100 de secunde, îl pregăteşte în doza corectă, într-un mediu complet steril şi închis”, declară doctorul Hakan Özcan de la Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.
Este folosit în toate tipurile de cancer
În acelaşi timp, doctorul Özcan menţionează că medicamentele folosite în tratamentul tuturor tipurilor de cancer, sunt pregătite într-un interval de doze delicate, iar în cazul în care sunt administrate în doze mai mari, pot provoca efecte adverse de natură vitală. Sistemul robotic conţine senzori speciali şi un cântar electronic, care prepară în doze foarte mici – la nivel de miligrame sau chiar micrograme – substanţele din compoziţie.
Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat în anul 1995, iar la ora actuală acesta deserveşte pacienţi în peste 30 de spitale situate în 17 oraşe din Turcia. În momentul de faţă este actorul principal al sectorului medical, fiind trataţi peste 70.000 pacienţi din întreaga lume. Indiferent de statul social şi economic, serviciile de acces la asistenţă medicală la standarde internaţionale sunt bazate de principiul „sănătate pentru toţi”.
Medical Park monitorizează îndeaproape tehnologii de înaltă clasă şi metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, îşi propune să servească drept model în ştiinţă şi practici inovatoare. Grupul continuă adăugarea de noi membri, în conformitate cu principiul „este dreptul fiecărui popor de a trăi sănătos şi să aibă acces la serviciile de sănătate”. Din anul 2016, România face parte din Grupul Internaţional Medical Park.