5.3 C
România
29 noiembrie 2021
Life

Medicul chirurg Cristian Viisoreanu infiinteaza Institutul Sanului, centru specializat in diagnosticul si tratamentul afectiunilor mamare

Medicul chirurg Cristian Viișoreanu înființează Institutul Sânului. După o experiență de aproape 20 ani în diagnosticarea și tratamentul pacientelor cu afecțiuni mamare, medicul chirurg Gabriel Cristian Viișoreanu, promotorul tehnicii ganglionului santinelă în medicina privată din România, una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri existente în acest moment, a lansat Institutul Sânului – centru medical integrat specializat în diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor mamare.

„Decizia de a înființa un centru integrat, dedicat afecțiunilor mamare, a venit în contextul în care, în România, cancerul la sân afectează anual aproximativ 10.000 de femei. Din păcate, cea mai mare parte a acestora se prezintă prea târziu la medic, fapt ce le afectează serios șansele de supraviețuire. În urmă cu 10 ani am implementat și dezvoltat metode moderne de screening pentru patologia mamară, oferind pacientelor care realizează screening mamar periodic șansa identificării tumorilor în stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. În aceste cazuri, rata de supraviețuire este de 98%, iar intervențiile chirurgicale sunt minime atât la nivelul sânului, cât și la nivelul ganglionilor.” – a declarat Dr. Cristian Viișoreanu, fondatorul Institutul Sânului.

În prezent, în România, în urma colaborării dintre echipa de oncologie chirurgicală, condusă de Dr. Cristian Viișoreanu, și echipa de chirurgie plastică ProEstetica Hospital, condusă de Dr. Dana Jianu, se vor putea realiza mastectomii/intervenții chirurgicale de înlăturare a tumorii maligne cu reconstrucție mamară, pacientele beneficiind de reconstrucția sânului în aceeași intervenție chirurgicală. Aceasta diminuează șocul și trauma psihică suferită în urmă mastectomiei și permite integrarea rapidă în comunitate.

Tehnologia ganglionului santinelă, implementată cu succes în mediul privat în România încă din anul 2012 de către Dr. Viișoreanu, va fi realizată în cadrul Institutului Sânului. Conform protocoalelor naționale și internaționale, tratamentul se va realiza cu ajutorul aparatului GAMMA FINDER WOM WORLD OF MEDICINE, care ajută la identificarea ganglionilor santinelă, oferind soluție medicală în timp real (în timpul intervenției). Această tehnică este recomandată pentru pacientele cu cancer mamar în stadiu incipient, reducând atât riscul unei operații inutile, cât și efectele secundare ale acesteia.

Fiecare caz medical este discutat și evaluat de către o comisie multidisciplinară oncologică, formată din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, genetician. Împreună, specialiștii elaborează un diagnostic final și stabilesc strategia terapeutică optimă, personalizată pentru fiecare pacient în parte, și aplicată în concordanță cu protocoalele internaționale în domeniu.

Institutul Sânului, în parteneriat cu ProEstetica Hospital, dispune de un compartiment dedicat prevenției, un altul pentru consultații și diagnosticare, de un bloc operator cu trei săli de operație dotate corespunzător, îngrijire postoperatorie dedicată fiecărui caz, precum și kinetoterapie și drenaj limfatic, oncopsihologie și consiliere medicală pre și postoperatorie. Se are în vedere dezvoltarea acestuia cu un department complex de imagistică, oncologie medicală și în etapa finală, radioterapie.

Dr. Cristian Viișoreanu are o carieră vastă în patologia mamară și este deținător al mai multor diplome și recunoașteri naționale și internaționale. Medicul este promotorul tehnicii ganglionului santinelă în sectorul privat în cazul femeilor diagnosticate cu cancer la sân în faze incipiente. Prin folosirea acestei tehnici, multe dintre paciente pot evita extirparea completă, inutilă, a ganglionilor axilari, o procedură invazivă care uneori poate fi urmată de complicații, unele ireversibile, ale funcționalității membrelor superioare.

Specialiștii recomandă efectuarea regulată a testelor de screening a cancerului mamar indicat în funcție de vârstă. Astfel, femeile între 20 – 40 de ani trebuie să efectueze un control clinic și ecografic anual, iar cele cu vârsta între 40 – 50 de ani, o ecografie o dată pe an și o mamografie o dată la doi ani. Femeilor cu antecedente de cancer la sân în familie le este recomandată efectuarea unui control și a unei ecografii mamare o dată la șase luni și o consultație genetică pentru calcularea riscului de cancer mamar și efectuarea testelor genetice specifice.

Stiri pe aceeasi tema

MPFM. Raymond-Constantina si Andrei-Cristina duel in topul celor mai iubite cupluri

Bogdan

Actorul roman Conrad Mericoffer a castigat Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul International de Film Gijón din Spania 

Cristiana Petrariu Bota

De Paste, beneficiarii serviciilor sociale din sectorul 6 isi expun creatiile in ateliere traditionale

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult