-5.9 C
România
23 ianuarie 2022
Coronavirus in Romania
Breaking News

Medicul chirurg Dan Gabriel Mogos, profesor la Facultatea de Medicina din Craiova, a plecat sa trateze suflete in ceruri

Medicul chirurg Dan Gabriel Mogos, profesor la Facultatea de Medicina din Craiova, a plecat sa trateze suflete in ceruri. Infectat cu noul coronavirus,  medicul Dan Gabriel Mogos, fost director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, a decedat vineri dimineata. 

Decesul profesorului Mogos a fost anuntat de fiul sau, medicul Gabriel Mogos.

“Cu profunda durere in suflet si regret, va anuntam ca cel care a fost un sot si tata minunat, chirurg desavarsit, profesor universitar si inainte de toate un mare om , trateaza de astazi sufletele in ceruri alaturi de bunul Dumnezeu! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”.

Medicul chirurg Dan Gabriel Mogos, profesor la Facultatea de Medicina din Craiova, a decedat la varsta de 72 de ani. El se afla de cateva saptamani internat intr-un spital din Bucuresti.

Citeste si: Medicii iau in calcul un scenariu dur: Noul coronavirus ar putea fi o boala autoimuna precum HIV/SIDA
Un medic a facut infarct la spital din cauza epuizarii
Parintele Francisc Dobos: Sa nu port masca si sa spun ca Dumnezeu ma protejeaza poate deveni de o aroganta spirituala…
Dr. Dan Gabriel Mogos
Dr. Dan Gabriel Mogos

Dan Gabriel Mogos a ocupat functia de director al Directiei de Sanatate Publica Dolj in perioada 2005-2008.

Absolvent al Facultatii de Medicina din Bucuresti (1972), Dan Gabriel Mogos a lucrat, in perioada 1972-1977, ca medic intern clinic si medic secundar chirurgie generala la mai multe spitale din Bucuresti – Spitalul de Urgenta, “Cantacuzino”, Panduri, Coltea, Fundeni, din 1978 pana in 1991 a fost medic principal chirurgie generala la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, iar din 1991 – medic primar la Spitalul CF Craiova. Din anul 2000 a fost profesor universitar la Facultatea de Medicina din Craiova, disciplina de patologie chirurgicala, catedra de chirurgie.

A publicat peste 20 de carti si 120 de articole de specialitate, in calitate de autor sau coautor.

Dan Gabriel Mogos a fost seful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Clinic CF Craiova (1991 – 2000), membru in Consiliul profesoral al Facultatii de Medicina Generala, membru in colectivul de redactie al revistei Chirurgia (Bucuresti), presedintele Societatii de Chirurgie filiala Oltenia, director general al Spitalului Universitar CF Craiova, secretar al Societatii Romane de Chirurgie, membru in Consiliul Consultativ Profesional al Centrului National de Perfectionare Postuniversitara a Medicilor, Farmacistilor, altui personal cu studii superioare si Asistentilor medicali.

Stiri pe aceeasi tema

REFERENDUM 2018 PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI. Romanii voteaza sambata si duminica, referendumul nu este valid daca nu se prezinta la urne cel putin 30% dintre alegatori

Ioana Badulescu

Comisia Europeana l-a respins si pe Dan Nica, a doua propunere a Romaniei pentru postul de comisar european

Cristiana Petrariu Bota

TURCIA, In HAOS. Tentativa de lovitura de stat, Erdogan sustine ca situatia este sub control

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult