Dr Dumitru Dobrescu
Social

Medicul Dumitru Dobrescu, creatorul unei scoli romanesti de farmacologie, a plecat intr-o alta lume

Acad. prof. dr. docent Dumitru Dobrescu, farmacist si medic, a incetat din viata, anunta Facultatea de Farmacie UMFST „G.E. Palade” din Targu Mures. Dumitru Dobrescu a fost medic, farmacist, membru corespondent al Academiei Romane, practician alopat si homeopat si profesor de farmacologie.

Academicianul Dumitru Dobrescu, farmacolog de renume, profesor universitar de farmacologie si medic homeopat, si-a dedicat intreaga viata studierii si predarii medicamentului alopat si homeopat.

Fostii sai studenti sustin ca, inca de acum 30 de ani, profesorul Dobrescu preda studentilor Facultatii de farmacie din Bucuresti lectii introductive de homeopatie, in cadrul cursului de Farmacodinamie si oferea consultatii de homeopatie in cadrul Policlinicii cu plata din Bucuresti. Informatiile i-au determinat pe unii absolventi de Farmacie sa imbratiseze acest domeniu, Homeopatia.

“Acad. prof. dr. doc. Dumitru Dobrescu, farmacist si medic deopotriva, personalitate enciclopedica, creator al unei scoli romanesti de farmacologie, careia i-a dat consistenta unui edificiu ce a modelat fecund discipoli si caractere deopotriva, a plecat intr-o alta lume”, au anuntat reprezentantii Facultatii de Farmacie UMFST „G.E. Palade” din Targu Mures.

Acestia reamintesc ca, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Medicamente a Ministerului Sanatatii din Romania, Dumitru Dobrescu poate fi considerat initiatorul si creatorul Agentiei Nationale a Medicamentului.

“Lucrarile sale raman repere solide in stiintele medicale: a fost initiatorul „Metodologiei de introducere a unor medicamente noi in terapeutica” (1979) si al „Ghidului de autorizare, inregistrare si supraveghere a medicamentelor” (1991); aceste carti pot fi considerate azi ca fiind precursoare ale documentelor si normativelor actuale privind medicamentul. Lucrarea in doua volume „Farmacoterapie practica” (1989) ramane si azi cartea de farmacologie utila atat in scop didactic, cat si in expertiza la patul bolnavului, care prin valoare, consistenta si aplicabilitate practica este un model inca neegalat.

De acum inainte, lumea farmaceutica romaneasca si-a mai pierdut unul dintre maestri”, se mai precizeaza in mesajul Facultatii de Farmacie UMFST „G.E. Palade” din Targu Mures.

 

Stiri pe aceeasi tema

Ponta a pus presiune pe inspectorii ANAF, sustine DNA

Cristiana Petrariu Bota

Codul Rutier, modificari importante la limita de viteza in localitate

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Sanatatii a anuntat restructurarea Agentiei Nationale de Transplant. Legea transplantului a fost retrasa din „transparenta decizionala”

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult