Medicul Mircea Beuran va fi plasat in arest la domiciliu, a decis Tribunalul Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 14, 2020 16:19

Medicul Mircea Beuran va fi plasat in arest la domiciliu, a decis Tribunalul Bucuresti

Medicul Mircea Beuran, de la Spitalul Floreasca, va fi plasat in arest la domiciliu, a decis judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti, respingand cererea procurorilor de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.  

Medicul Mircea Beuran a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, dupa mai mult de sapte ore de audieri, sub acuzatia de luare de mita.​

In ordonanta procurorilor DNA se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat si primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti, martor in cauza, 10.000 euro, ca sa propuna in cadrul universitatii de medicina scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre martor. Pana in prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Procurorii DNA au facut joi perchezitii, atat la spitalul Floreasca, unde este medic Beuran, cat si la locuinta medicului.

Parchetul anticoruptie a precizat ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza „suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, savarsite pe parcursul anului 2018”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvaluit si cazul pacientei arse pe masa de operatie la Spitalul Floreasca, a explicat, intr-o postare publicata pe Facebook dupa retinerea pentru 24 de ore a medicului Beuran, ca, in urma cu cateva saptamani, un medic l-a contactat, sustinand ca Mircea Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obtine un post de asistent universitar.

„Am trimis medicul sa se adreseze DNA, procurorii sustin ca au fapte si probe ca Beuran ar fi primit acesti bani. Sa infunde puscaria daca este vinovat!”, a scris Ungureanu.

In celalalt caz, chirurgul Mircea Beuran a fost audiat, pe 10 ianuarie, la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei, pentru a da explicatii despre pacienta arsa in timpul unei interventii chirurgicale la Spitalul Floreasca si care a murit, pe 30 decembrie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.