Life

Medicul Radu Lupescu si scriitorul Matei Visniec au fost decorati de statul francez

Doi compatrioti au fost decorati de statul francez si au devenit Cavaleri ai Ordinului National al Meritului. Este vorba despre medicul Radu Lupescu (foto stanga) si scriitorul Matéi Visniec. Fiecare pe linia sa a contribuit la vindecarea trupului si a sufletului.

Decretul a fost semnat de presedintele francez Emanuel Macron, asa cum ne informeaza ambasadorul Romaniei in Franta, Luca Niculescu.

Radu Lupescu este medic anestezist – reanimator in Strasbourg, iar Matei Visniec este scriitor si dramaturg, piesele sale fiind jucate in zeci de tari.

Luca Niculescu, ambasadorul Romaniei in Republica Franceza, a anuntat pe reteaua de socializare Facebook, ca, printr-un decret semnat de presedintele Emmanuel Macron, cei doi romani au devenit Cavaleri ai Ordinului National al Meritului.

”Dr. Lupescu primeste aceasta importanta distinctie pentru eforturile sale in lupta impotriva coronavirusului. In toata aceasta perioada, l-ati putut urmari pe dl Lupescu si in presa din Romania, care i-a preluat postarile competente, inteligente si instructive de pe pagina de FB. Cel de-al doilea decorat este scriitorul Matei Visniec care, dincolo de faptul ca e un mare dramaturg ale carui piese sunt jucate din zeci de tari, lucreaza de peste trei decenii la intarirea relatiei dintre Romania si Franta. In aceasta primavara, Matei Visniec a participat la proiectul «consultatii poetice», organizat de Theatre de la Ville si de Insula 42. Alaturi de alti autori sau actori (Nicoleta Lefter, Radu Vancu) a sunat oameni (care doreau sa fie sunati, evident ), cu care discuta aproximativ un sfert de ora si, in functie de directia in care o lua conversatia, incheia cu recitarea unui poem. Altfel spus, in pandemie, o terapie prin poezie. Felicitari celor doi Cavaleri!”, este postarea ambasadorului Luca Niculescu.

Conform Wikipedia, Ordinul National de Merit (in franceza Ordre national du Mérite) este un ordin de stat acordat de presedintele Frantei. A fost infiintat la 3 decembrie 1963 de presedintele Charles de Gaulle.

Stiri pe aceeasi tema

Dezvaluiri facute de un prieten al Cristinei Topescu: Am sunat-o, plangea, m-a rugat sa o ajut. S-a intamplat intr-o zi de vineri

Cristiana Petrariu Bota

Vizite ghidate la Muzeul Naţional de Artă al României .

Teodora Badescu

Psiholog: Dependentele apar din cauza unui gol interior precum lipsa iubirii sau stima de sine

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult