Știri locale

Medicul Sebastian Cozma, unul dintre cei mai cautati din tara. El conduce Centrul de audiologie de la Spitalul de Recuperare din Iasi

Medicul Sebastian Cozma este unul dintre cei mai cautati doctori din tara, la el venind pacienti si din strainatate. Sebastian Cozma este medic primar ORL si conduce Centrul de audiologie de la Spitalul de Recuperare din Iasi, iar fara programare nu ai ce cauta la usa cabinetului. Este singurul cabinet de specialitate din tara care beneficiaza de o dotare cu echipamente medicale de inalta performanta, scriu cei de la Buna Ziua Iasi.

Daca pentru acest medic din Iasi ziua ar avea 48 de ore, tot nu ar fi de ajuns pentru a consulta si tratat toti pacientii care vin zilnic, din toate judetele tarii si chiar din strainatate. Pentru ca pacientii sunt foarte multumiti de serviciile medicale oferite de medicul respectiv, vestea s-a raspandit in toate colturile tarii. Medicul specialist Sebastian Cozma conduce Centrul de audiologie si vestibulogie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iasi, al doilea din tara dupa cel din Bucuresti, dar unic in ceea ce priveste dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie.

Serviciul medical a fost infiintat in anul 2010 pentru pacientii, copii si adulti, cu probleme de auz si vertij vestibular. In cadrul Compartimentului de audiologie si vestibulogie se desfasoara programul national de screening al surditatii la nou-nascuti, pentru a fi depistati inca de la nastere. Este poate cea mai aglomerata unitate medicala din sistemul sanitar iesean. Nicio consultatie nu se efectueaza fara o programare din timp si, uneori, apar discutii in randul pacientilor, pentru ca trebuie sa mai astepte o perioada pana cand ajung in cabinetul medicului Sebastian Cozma. Cu greu, conducerea spitalului a reusit, de aproximativ doi ani, sa angajeze al doilea medic, o tanara dornica sa lucreze in acest domeniu extrem de solicitant. Nu de putine ori, la usa medicului Cozma asteapta mame cu sugari in brate. Pentru un copil, un bilant medical poate dura doua ore, dupa care medicul trebuie sa acorde alte minute bune pentru discutia cu parintii, sfaturi, eventual alte analize.

Medicul Sebastian Cozma a propus conducerii spitalului extinderea spatiului unde functioneaza Compartimentul de Audiologie si Vestibulogie, dar in spital nu exista posibilitati.

Audiologia este un domeniu complementar specialitatii ORL, care deserveste pacientii cu probleme de auz si de dezvoltare a vorbirii. Serviciile oferite sunt: bilanturi de diagnostic, stabilirea recomandarii medicale terapeutice sau protezare auditiva si controlul performantei pacientilor cu proteze conventionale sau proteze implantabile. Vestibulogia se ocupa de investigarea si patologia sistemului vestibular, de echilibru. Pacientii cu ameteli si tulburari de echilibru beneficiaza de metode de diagnostic si tratament moderne.

In anul 2000, la Clinica ORL din cadrul Spitalului de Recuperare s-a efectuat primul implant cohlear din Romania, iar in 2008 s-a facut, in premiera nationala, un implant cohlear la ambele urechi, unde medicul specialist Sebastian Cozma a avut o contributie importanta.

Sursa: bzi.ro

Articole asemănătoare

Locuitorii din Deveselu s-au dus la mormantul primarului mort care a castigat alegerile: Sa stiti ca o sa fiti mandru de noi

Lucy Ionesco

Tichetele pentru alimente intarzie la Constanta, pensionarii ii cer socoteala lui Fagadau

Lucy Ionesco

Sărbătoarea iei și a tradițiilor românești în sectorul 6

Teodora Badescu