Medicul Virgil Musta atentioneaza: Orice contact cu o alta persoana fara purtarea mastii este un pericol
Social

Medicul Virgil Musta atentioneaza: Orice contact cu o alta persoana fara purtarea mastii este un pericol

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, a declarat ca luna decembrie este „putin altfel decat in ceilalti ani”, deoarece oamenii trebuie sa tina cont totusi de numarul foarte mare de cazuri si de situatia pandemica. Intr-o interventie la Digi 24, acesta sustine ca se asteapta la cresterea contaminarilor cu noul coronavirus in luna ianuarie si atrage atentia ca orice contact cu o alta persoana fara purtarea mastii este un pericol.  

„Cred ca va trebui sa fim responsabili, sa pastram totusi aceasta distantare sociala, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine sa ne petrecem sarbatorile in familia restransa pentru ca orice contact cu o alta persoana fara purtarea mastii este un pericol”, a transmis Virgil Musta.

Medicul este de parere ca oamenii pot desfasura orice activitate, dar restrictionata de reguli: „sa purtam masca la orice intalnire cu o alta persoana”.

Intrebat daca se asteapta la o luna ianuarie mai dificila din acest punct de vedere, cu un numar mai mare de cazuri, Virgil Musta a raspuns:

„Da, foarte probabil ca va creste numarul de cazuri, dar noi sa speram ca masurile luate, coroborate cu stagnarea numarului de cazuri, va mentine sub control situatia pandemica”, a raspuns Virgil Musta.

De asemenea, medicul a afirmat ca presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare si, dupa parerea sa, cheia este „munca in afara spitalului: de a convinge oamenii sa respecte regulile ca sa nu se imbolnaveasca”.

Legat de alegeri, medicul a afirmat ca votul este „o obligatie civica”: „De aceea eu cred ca noi trebuie sa invatam sa avem aceasta obligatie pentru ca este importanta. De acest vot depind viitorii patru ani in tara noastra”.

Medicul a subliniat ca „din punct de vedere medical, daca se respecta regulile, eu cred ca scrutinul este in siguranta. Noi lucram cu pacientii infectati zi de zi si totusi nu ne-am contaminat sau mare parte din noi nu s-a contaminat pentru ca respectam aceste reguli”.

„O natie care este educata si sanatoasa poate sa prospere”, a conchis medicul.

 

Articole asemănătoare

Masonul roman Eugen Chirovici a dat lovitura in Marea Britanie cu Cartea Oglinzilor

Lucy Ionesco

Servicii de recuperare medicala pentru copiii cu dizabilitati din Sectorul 6

Ioana Badulescu

SALARIZARE 2016 – SALARII PROFESORI. Ce salarii primesc pana la urma profesorii de la Guvernul tehnocrat

Lucy Ionesco