Medima Health lanseaza primele doua clinici de excelenta in imagistica medicala si radiologie din Bucuresti
Social

Medima Health lanseaza primele doua clinici de excelenta in imagistica medicala si radiologie din Bucuresti

Medima Health, reteaua romaneasca de centre de excelenta in imagistica si radiologie prin scanare RMN/CT, diagnostic oncologic si teleradiologie, lanseaza primele doua clinici din Bucuresti. Localizate in Calea Giulesti si Soseaua Virtutii, centrele sunt dotate cu echipamente medicale RMN/CT de ultima generatie si aplicatii specializate pentru investigarea avansata a afectiunilor din sferele cardiovasculara, oncologica, urologica si neurologica. Investitia totala in cele 2 centre este de 3 milioane de euro.

In plus, pentru prima jumatate a anului 2021, compania are un buget de investitii de 10 milioane de euro directionati catre extinderea la nivel national prin deschiderea a 4 noi clinici de imagistica si radiologie in Alba Iulia, Calarasi, Sibiu si Targu Mures. Toate centrele vor fi dotate cu echipamente CT/RMN noi, de ultima generatie, astfel incat sa poata oferi la nivel local cele mai performante servicii de imagistica si radiologie. In plus, clinicile din Sibiu si Targu Mures vor beneficia de echipamente RMN 3 Tesla si analize de tip PET/CT, care permit medicilor oncologi diagnosticarea precoce a tumorilor canceroase, localizarea, stadializarea si, in baza acestor informatii, stabilirea celor mai eficiente metode de tratament.

„Prin lansarea celor doua clinici in capitala, punem bazele Medima, o retea romaneasca de excelenta in imagistica si radiologie, care isi propune sa se dezvolte rapid si in alte orase, pentru a acoperi nevoia crescuta pentru scanarile RMN/CT. Faptul ca am reusit sa punem pe picioare acest proiect in perioada de pandemie reprezinta o reusita si demonstreaza increderea partilor implicate in conceptul Medima, un concept care imbina expertiza medicala supraspecializata, sub coordonarea profesorului Gheorghe Iana, cu echipamente de top si preturi finale accesibile. Viziunea noastra este sa avem un rol important in preventia si diagnosticarea precoce a afectiunilor complexe si sa putem oferi servicii performante de imagistica unui numar cat mai mare de pacienti”, a declarat Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Tehnologia de top din cadrul centrelor Medima consta in echipamente RMN Siemens Magnetom Sempra 1.5 Tesla si CT Siemens Somatom, toate fabricate in anii 2018/2020. Aceste echipamente permit o scanare de inalta performanta a oricarei regiuni anatomice a corpului, cu doze reduse de iradiere (in cazul CT), in vederea obtinerii unui diagnostic de precizie. Investigatiile au costuri accesibile, iar rezultatele sunt transmise pacientului in cel mai scurt timp posibil, chiar si in termen de 2 ore in cazul optarii pentru serviciul de ‘rezultate in regim de urgenta’.

“In plus fata de echipamentele de ultima generatie, centrele Medima dispun de aplicatii speciale prin care pacientii pot beneficia de unele dintre cele mai avansate investigatii in imagistica moderna, precum RMN cardiac, RMN de prostata multiparametric, spectroscopie, tractografie si perfuzie cerebrala. Aceste examinari sunt extrem de utile in diagnosticarea si evaluarea afectiunilor cardiovasculare (miocardita, infarct miocardic, insuficienta cardiaca, tumori etc.), urologice (cancerul de prostata) sau neurologice (accident vascular cerebral, traume, tumori, scleroza, malformatii cerebrale etc.)”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Executiv Medical al Medima.

Echipa Medima este formata din 9 medici cu un nivel inalt de pregatire si expertiza, iar Directorul Medical este medicul radiolog reputat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Presedintele Societatii de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala. Alaturi de experienta generala vasta in domeniu, medicii din cadrul Medima detin supraspecializari in arii diverse ale imagisticii medicale, de la imagistica oncologica, imagistica cardio-vasculara, neuroimagistica, pana la imagistica musculo-scheletala, imagistica sanului si a prostatei.

Despre Medima Health

Medima Health este o retea romaneasca de clinici medicale specializate in imagistica si radiologie prin scanare RMN si CT, diagnostic oncologic si teleradiologie. Cu doua clinici moderne in Bucuresti si planuri de dezvoltare ambitioase pentru Romania, Medima Health ofera pacientilor acces la cele mai noi tehnologii medicale, la preturi accesibile si fara perioade lungi de asteptare. Echipa Medima este formata din 9 medici renumiti, condusa de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog roman proeminent. In septembrie 2020, Medima Health a primit o infuzie de capital din partea fondului romanesc de private equity, Morphosis Capital.

Articole asemănătoare

Intrebari si raspunsuri privind izolarea in perioada pandemiei de Coronavirus. Ce masuri trebuie sa respectam de Paste

Lucy Ionesco

Primii refugiati ajung in Romania in martie, Coalitia Nationala pentru Integrarea Refugiatilor nu s-a intalnit niciodata

Lucy Ionesco

Roxana Manzatu, secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene, implicata intr-un grav accident rutier pe DN 66

Lucy Ionesco