MedLife a preluat actiunile companiei Ghencea Medical Center din Bucuresti
Economie

MedLife parafeaza tranzactia anului in medicina privata si preia divizia de servicii medicale Polisano

MedLife a parafat tranzactia anului in medicina privata, preluand divizia de servicii medicale Polisano. Considerati unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de servicii medicale private din România, MedLife a preluat 100% din acțiunile diviziei de servicii medicale Polisano.

MedLife reprezintă o poveste medicală de succes pe piata romaneasca. Un brand uriaș, clădit, cu eforturi pe măsură, de familia Marcu, acționarii majoritari ai acestei companii. Mihaela Marcu, un renumit medic pediatru, fondatoarea companiei și mai apoi cei doi fii ai săi, Mihai și Nicolae Marcu, au dus compania MedLife în fruntea medicinei private din România.

Cumpararea de catre MedLife a diviziei medicale Polisano ar putea fi cea mai importantă tranzacție din sectorul medical anunțată în acest an. Cumpărătorul nu a informat piața despre detaliile financiare ale tranzacției în raportarea publicată pe portalul Bursei de Valori București după închiderea sesiunii de astăzi.

Înființat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat în domeniul medical din România și include o serie de 4 clinici cu laboratoare proprii situate în Bucuresti și Sibiu, un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu – recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne și mai performante unități spitalicești din România, un centru de fertilizare in vitro și cea mai mare maternitate privată din Transilvania.

În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit cca 2,1 milioane de pacienți concentrați atât pe segmentul de retail, cât și corporate. Compania are în prezent peste 500 de angajați și a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifra de afaceri de circa 80 milioane lei.

Achiziția MedLife se include în demersul companiei de a consolida piața. „Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important și, totodată, o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale”, a declarat Mihai Marcu, director general al cumpărătorului.

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, această poate deveni cea mai importantă tranzacție din sectorul medical anunțată în acest an.

Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite și se va finaliza achiziția Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un număr de 6.300 angajați și va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizație de Liberă Practică din România și, probabil, a unui procent relevant al asistenților medicali, spune Marcu.

Articole asemănătoare

Sporuri de pana la 75% din salariul de baza pentru angajatii care muncesc in conditii deosebit de periculoase

Delia Ion

Cluj, orasul cu cele mai scumpe apartamente din Romania

Lucy Ionesco

Ce spune Mugur Isarescu despre economia Romaniei

Lucy Ionesco