8.4 C
România
15 octombrie 2021
Economie

Mercedes ar putea deschide o uzina auto in Romania, insa cu doua conditii. Sa avem infrastructura si personal calificat

Grupul Daimler, unul din­tre cei mai mari con­structori auto din lu­me, are in plan sa devina nu­marul unu in segmentul premium pana in 2020, motiv pentru care Mercedes-Benz tre­buie sa depaseasca vanzarile BMW, lider pe segment anul trecut. Seful Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, a declarat pentru Ziarul Financiar, ca se are in vedere deschiderea unei noi uzine in Europa si nu exclude ca aceasta ar putea fi amplasata in Romania, insa tara noastra trebuie sa indeplineasca doua conditii esentiale: sa aiba infrastructura si personal calificat.

Grupul Daimler inregistreaza afaceri anuale de aproape 130 de mi­liar­de de euro si are in plan ca in urmatorii 4 ani sa devina nu­marul unu in segmentul premium.

Dieter Zetsche, presedintele consiliului de administratie al Daimler, a transmis un mesaj clar catre Bucuresti: Vreti uzina? Avem nevoie de infrastructura si personal calificat.

Cea mai nouă uzină construită de Mercedes-Benz in Europa este in Un­ga­ria, uzina care i-a ajutat pe vecinii nostri sa ne depaseasca semnificativ in ce­ea ce priveste productia totala de autoturisme.

Vezi si: Trei companii straine din industria de electrocasnice vor investi in Romania si vor crea peste 3.500 de locuri de munca

Grupul Daimler a de­ma­rat in 2013 in Romania un plan de investitii de 300 mil. euro in uzina sa de cutii de viteze de la Sebes, care va incepe sa produca in aceasta primavara si noua 9G Tronic, produsa deja in Germania. Iata ce spune seful consiliului de administratie al Daimler cu privire la planurile de viitor pe Europa ale companiei.

„Pentru un număr de ani am putut creşte rapid în lume, şi am beneficiat de aceste momente. Noi deja producem dincolo de capacitatea tehnică pe care o avem instalată prin schimburi supli­men­tare, iar la un moment dat vom ajun­ge într-un punct în care vom avea ne­voie din nou de capacitate supli­men­tară de producţie. Acum extindem în Brazilia, Africa de Sud şi alte ţări, în China spre exemplu. Dar va veni mo­mentul în care vom avea nevoie de o no­uă uzină şi la nivel european. Este puţin probabil să adăugăm capacitate supli­mentară de producţie în Germania de­oarece nu de acolo vine creşterea“, a spus Zetsche pentru Ziarul Financiar.

Stiri pe aceeasi tema

Anunt de la Ministerul Finantelor privind platforma de transparenta bugetara

Cristiana Petrariu Bota

Cel mai bogat român îşi închide toate fabricile peste o lună

Teodora Badescu

PROIECT DE LEGE: Cei care nu-si pot plati creditele si-ar putea stinge datoria dand bancii bunul ipotecat

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

robert 2 martie 2016 at 6:58 pm

Sa vina mai repede, ca-i asteptam de mult. Saracia este mare pica casele pe noi. Japonezii nu-s asa pretentiosi, destul de avansati in comparatie cu nemtii.
De unde atata forta de munca calificata in industria auto sa vina sa-i scolarizeze. Dar guvernul ce zice?

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult