Economie

MERCEDES va folosi propulsoare Renault pentru modelele din Clasa C

Mercedes va apela la un propulsor francez pentru a echipa mai multe modele ale sale. Este vorba despre Clasa C care se va baza pe un propulsor diesel 1,6 litri dezvoltat in uzinele de la Cleon ale grupului Renault.

Acestea sunt speculatiile presei franceze, propulsorul avut in vedere fiind 1.6 dCi utilizat deja de ultimele modele Megane si Scenic dar acontat si de viitoarele modele Espace si Qasqai.

Surse Renault anunta ca primele motoare vor ajunge in Germania in luna septembrie, in doua variante de putere: 116 si 136 de cai.

Iar preturile automobilelor Mercedes echipate cu propulsoare frantuzesti vor fi cunoscute cel mai probabil luna viitoare.

Momentan, cel mai ieftin C Klasse, cu motor nemtesc diesel de 170 de cai putere, costa 38.450 de euro.

Colaborarea dintre cei doi producatori auto nu este la început, dar este o premiera pentru reputatul constructor german sa foloseasca un motor Renault pe o masina care este “best seller”-ul Mercedes. Francezii livreaza deja propulsoarul diesel de 1,5 litri (disponibil pe Clio, Captur si pe toate Daciile) celor de la Daimler, care le folosesc pe compacta A Klasse si pe derivatul sau, B Klasse. De asemenea, francezii fac, special pentru Daimler, utilitare Kangoo la o uzina din nordul tarii, pe care nemtii le vând ulterior dub numele Mercedes Citan.

Daimler are nevoie urgent de motoare mici, pentru a scadea nivelurile medii de emisii de dioxid de carbon ale masinilor sale. Pe de alta parte, ei trebuie sa ofere masini ceva mai ieftine pietelor care si-au dezvoltat apetitul pentru motorizarile mici, asa cum este Franta. Totusi, motorul frantuzesc va echipa doar masinile din Clasa C care vor fi produse la uzina din Bremen.

Articole asemănătoare

Arabii de la Qatar National Bank au cumparat Finansbank

Lucy Ionesco

Noua bancnota de 20 de EURO din seria Europa va fi pusa in circulatie din 15 noiembrie 2015

Corina Alexandru

BNR a mentinut dobanda cheie la 2,5%. Isarescu: Creditul devine in sfarsit un motor al cresterii economice

Ioana Badulescu