2.2 C
România
26 noiembrie 2022
Mersul Trenurilor 2019 – 2020 intra in vigoare duminica, 15 decembrie. Ce modificari aduce CFR Calatori
Social

Mersul Trenurilor 2019 – 2020 intra in vigoare duminica, 15 decembrie. Ce modificari aduce CFR Calatori

Noul Mers al Trenurilor 2019 – 2020 intra in vigoare duminica, 15 decembrie, CFR Calatori operand o serie de modificari pe tronsoane feroviare precum Bucuresti – Suceava sau Bucuresti – Iasi. Astfel, pe ruta Bucuresti –Suceava au fost eliminate restrictiile de viteza, trenurile Inter Regio ajungand la destinatie cu o ora mai devreme. De asemenea, au fost introduce trenuri speciale pentru navetisti pe relatia Bucuresti – Iasi, iar in zona Capitalei dinspre Buftea si Fundulea, transmite CFR Calatori intr-un comunicat de presa.

Trenurile de calatori vor circula cu 140 de km/h pe tronsoanele feroviare modernizate dintre Sighisoara si Simeria iar pentru Bucuresti si Iasi se introduc garnituri preorasenesti pentru navetisti – sunt printre cele mai importante modificari din Noul Mers al Trenurilor care intra in vigoare duminica, 15 decembrie. Programul feroviar de circulatie este disponibil pentru perioada 15 decembrie 2019 – 12 decembrie 2020.

Coridorul Curtici – Sighisoara este singura ruta pe care CFR Infrastructura deruleaza lucrari de modernizare cu fonduri europene iar de duminica, 15 decembrie, prin receptia celor trei loturi dintre Sighisoara si Coslariu ( aprox. 100 km.) viteza trenurilor de calatori va creste de la 100/110 la 140 de km/h, scurtand astfel durata de calatorie spre si dinspre vestul Tarii.

Pentru ruta Bucuresti –Suceava au fost eliminate restrictiile de viteza iar trenurile Inter Regio vor face cu aproape o ora mai putin. Noutatile vizeaza si trenurile speciale pentru navetisti. In Moldova pe relatia Iasi – Ciurea iar in zona Capitalei dinspre Buftea si Fundulea. Practic pentru relatia Bucuresti –Fundulea, se prelungeste traseul dincolo de Gara Obor si Pantelimon cu 13 perechi de trenuri in circulatie. Este un serviciu nou, util mai ales pentru navetisti, prima garnitura plecand de la Fundulea la 06 40 de minute cu sosire peste o jumatate de ora in Gara de Nord iar din Bucuresti spre Fundulea ultima plecare este la ora 20. In plus, cu o investitie minima, in zona soselei Petricani s-ar putea amenaja o halta pentru transportul celor care lucreaza in zona de birouri din Pipera si Voluntari. A doua ruta deservita este Bucuresti Nord –Chitila- Buftea cu 26 de trenuri in circulatie. De la Buftea pana in Capitala, cu masina sau microbuzul la orele de varf se face peste o ora in timp ce trenul ajunge intr-un sfert de ora iar autobuzele Societatii de Transport din Buftea vor avea graficul coordonat cu mersul Trenurilor.

Trenurile CFR Calatori vor opri si in Halta Parc Mogosoaia asigurand astfel o legatura mai buna intre Bucuresti ( Gara de Nord) si Mogosoaia. Operatorul feroviar de stat anunta ca, vor fi 16 trenuri pe zi dus –intors dupa cum urmeaza : 9 garnituri cu plecare din Mogosoaia spre Capitala, prima la 5 56 cu sosire la 6 17 minute iar ultimul tren pleaca la ora 20 06. Dinspre Capitala spre Mogosoaia primul tren porneste la 05 25 iar ultimul la 19 36. Pretul unui bilet porneste de la 3,9 lei la trenurile Regio. Abonamentul lunar : 85 lei.

CFR Calatori va mentine in circulatie linia Oravita – Anina, dar va renunta la ruta Fieni –Pietrosita in jud. Dambovita.

Related posts

Ancheta interna la Agerpres dupa un interviu cu ministrul Educatiei

Lucy Ionesco

Securitatea Papei in vizita sa in Romania este asigurata de ofiteri cu experienta, care au participat la misiuni ale SPP in teatrele de operatii

Lucy Ionesco

Alerta meteo Cod Portocaliu de urgenta pentru Timisoara si Caras-Severin, furtuna va ajunge si in Hunedoara si Arad

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult