Patriarhul Daniel
Social

Mesajul Patriarhului Daniel catre tineri: Biserica isi cere iertare!

Patriarhul Daniel transmite un mesaj catre tineri, joi dupa-amiaza, in care arata ca Biserica isi cere iertare pentru modul in care s-a desfasurat comunicarea intre fetele bisericesti si tineri in cazul incendiului din clubul Colectiv. „Ne cerem scuze daca unele cuvinte au fost insuficient de lamuritoare”, se arata intr-un comunicat transmis la redactie. Totodata, Patriarhia Romana anunta ca in fiecare zi se va desfasura o rugaciune pentru pace si unitate, la sediul Patriarhiei.

Scuzele vin in contextul in care s-au anuntat ample proteste si in aceasta seara, inclusiv fata de patriarhul Daniel si constructia Catedralei Neamului.

„In aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovati la Clubul Colectiv din Bucuresti, pentru familiile indoliate care isi plang pe cei dragi ai lor, si pentru cei raniti care se afla in spitale, dar si in vreme de mare framantare sociala, va adresam cuvant parintesc de mangaiere si de pretuire, de pace si binecuvantare.

„Ne cerem iertare daca unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lamuritoare sau au fost rastalmacite. Intelegem ca tinerii de azi doresc nu numai socializare si comuniune intre ei, ci si sa fie ascultati si incurajati in aspiratiile lor”, se arata intr-un comunicat de presa intitulat „Cuvant parintesc si prietenesc pentru tineri.

Unde au fost Biserica Ortodoxa si Patriarhul Daniel dupa tragedia din Club Colectiv? Reactia BOR: Preotul nu putea veni neinvitat!

„Biserica noastra ii iubeste pe toti tinerii, pe cei care vin la biserica si pe cei care nu vin la biserica, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie si pentru societate. Pana acum, Biserica, impreuna cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale si social-filantropice.

Acum insa dorim sa exprimam mai multa afectiune si intelegere pentru toti tinerii din societate, respectand libertatea, demnitatea si aspiratiile lor. Biserica este acum alaturi de tineri intelegand dorinta lor de innoire spirituala si morala a societatii romanesti si se roaga pentru prezentul si viitorul poporului roman, spre a trai in pace si unitate”, se mai precizeaza in comunicat.

Asta dupa ce Biserica a facut, tot joi, o „chemare la rugaciune pentru pace si unitate” la Patriarhie, incepand cu 18:30, ora la care protestatarii incep sa se adune in Piata Universitatii.

„In aceste zile de durere, dar si de framantare sociala, Patriarhia Romana cheama pe fiii Bisericii la rugaciune pentru pace si unitate, deoarece rugaciunea este izvor de lumina si intelepciune, de innoire spirituala si morala in viata Bisericii, dar si in viata societatii noastre. La Catedrala Patriarhala, rugaciunea pentru pace si unitate se va desfasura in fiecare zi incepand cu orele 18:30”, se precizeaza in comunicatul Patriarhiei Romane.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Cristian Tudor Popescu propune romanilor din strada o solutie care sa rezolve criza politicienilor corupti

Stiri pe aceeasi tema

A murit Elisabeta Lasconi Rosca, una dintre cele mai cunoscute scriitoare din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Parada militara de 1 Decembrie din Bucuresti va fi un eveniment impresionant, la care vor participa aproximativ 3.500 de militari si specialisti

Cristiana Petrariu Bota

Medicii de familie care se ocupa de pacienti care au coronavirus ar putea primi un bonus financiar

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult