Spitalul Judetean Bacau
Stiri locale

Mesaj revoltator la Spitalul Judetean Bacau. Ce le transmit medicii bacauani pacientilor

Pacientii care au mers recent la Spitalul Judetean Bacau au fost intampinati cu un mesaj revoltator. Mesajul afisat de medici se adresa pacientilor si suna mai degraba ca un fel de pamflet prin care bolnavii erau trasi de urechi. Afisul a stat mai multe zile pe holul unitatii de primiri urgente de la Spitalul Judetean Bacau, potrivit presei locale, care il citeaza pe bloggerul Kristofer. Mai jos poti vedea foto cu mesajul afisat la avizier.

„Daca medicul considera ca nu esti de internat, asculta-l, ia reteta si fii atent la indicatii. Stiu ca ai venit cu bagajul pregatit, ca in vacanta, dar n-a fost sa fie de data asta, “servetel stie!”… aaa, medicul stie, adica, mai bine. Si mai stie ca nu te tratezi acasa, de-aia tot vii. Pana nu vei mai ajunge… si atunci va fi numai vina dumitale”, este doar o parte din mesajul incredibil afisat la UPU Bacau.

Contactata de reporterii de la Ziua de Bacau, conducerea Spitalului Judetean Bacau nu a stiut cum sa reactioneze fata de mesajul afisat la UPU Bacau si a precizat ca l-a dat jos imediat. Managerul SJU a declarat pentru Ziarul de Bacau ca este convins de faptul ca nu medicii sunt cei care au scris si lipit afisul la avizier.

“Am întrebat personalul de la Urgente si nimeni nu a recunoscut ca a pus acolo mesajul. E posibil sa fi fost altcineva. Ne vom uita pe camerele de supraveghere si vom depista persoana care a pus mesajul. Va vom tine la curent”, a declarat Adrian Popa, managerul spitalului bacauan.

Iata mesajul afisat pe holurile UPU Bacau:

1) Dacă vii la UPU să fii consultat (mai ales dacă NU e o urgență!), răspunde frumos la întrebările care ți se pun, cooperează cu încredere, ca de aia ai venit, iar medicul are nevoie de antecedentele tale, că nu te cunoaște sau nu știe ce ți s-a întâmplat nou.

2) Nu te repezi la asistentă, că nu îți place privirea ei. Fiecare are fața ei, una mai veselă, alta mai sobră, iar dotoria ei este să-ți scrie foaia, să-ți pună tratamentul, nu să stea la taclale și să facă pe bufonul.

3) Dacă doar ți se iau analize și nu se sare imediat cu perfuzia pe dumneata, nu te rățoi și nu încerca să o primești prin “intimidare”, înseamnă că nu ai nevoie de ea. Și-apoi serul ăla, apa aia chioară nu te ajută cu nimic, să știi. Și poate prostul ăla de doctor mai întâi trebuie să vadă analizele, ca să știe ce să-ți dea. Că de-aia e el doctorul și dumneata pacientul, nu ești la restaurant, să comanzi menu-ul.

4) Dacă te întreabă ce ai mâncat, lasă “supica” și “brânzica” de aseară, că nu de la ele te doare burta și verși, mai bine pomenește-i de sarmalele de la prânz, de usturoiul ăla de pe pastramă, de vinetele alea cu maioneză; nu le mai ascunde după “ceiuț”, că nu te crede nimeni, dar nici nu te poate trata corect. Că nu te întreabă degeaba, nici n-ar vrea să știe, că el n-a mâncat nimic, că n-a avut timp, și-i e o foame de-ar mânca și pietre!

5) Dacă medicul consideră că nu ești de internat, ascultă-l, ia rețeta și fii atent la indicații; știu că ai venit cu bagajul pregătit, ca în vacanță, dar n-a fost să fie de data asta, “șervețel știe!”… aaa, medicul știe, adică, mai bine. Și mai știe că nu te tratezi acasă, de-aia tot vii. Până nu vei mai ajunge… și atunci va fi numai vina dumitale… Tratează-ți cu seriozitate boala, fără scuze, lasă paharul ăla, lasă țigara și cafeaua, lasă…

6) Dacă te întreabă frumos “ai cu ce merge acasă?”, nu te repezi la el, că doar încearcă să găsească o soluție, nu te dă nimeni afară până dimineață, chiar dacă nu prea e loc. Că ești pe picioarele dumitale, iar Ambulanța nu-i Taxi, nici la cheremul lui, nici la al dumitale. Și nu striga “da’ ceilalți ce aveau în plus de i-ați trimis cu ambulanța?”, că nu aveau în plus, aveau în minus. Și-ar trebui să fii bucuros de asta, că dumneata ești mai întreg, mai sănătos, nu să-ți pară rău. Că doar n-au fost trimiși în turul Bucureștiului cu City Tour Bus.

7) Și ultimul punct, că am obosit pentru noaptea asta. Mai ales, dar mai ales NU mai amenința cu reclamația, judecata, televiziunea și ziarele! Că s-ar putea să înceapă să-și dorească medicul ăla să vină odată și-odată cineva să-l dea afară ca să-și ia inima în dinți, să nu-i mai pese de cine/ce lasă în urmă și să plece… departe, în altă lume, mai politicioasă, mai educată medical, mai ordonată, unde să se simtă și el un OM, unul respectat, să poată respecta și el. Așa cum a fost învățat, dar i s-a luat.

Că alții nu mai vin pe-aici, că n-au de unde. Și s-a cam dus și buhul: de loc rău. Rămâne spitalul pustiu. Și-atunci… la cine vei mai țipa dumneata? Pe cine vei mai jigni? Pe cine vei mai amenința?… Dar, mai ales, cine te va mai trata?

Nu vezi dumneata că se impuținează doctorii pe zi ce trece? Și nu mai “cresc” alții în loc?

Nu te întrebi “de ce oare”? Eu mă întreb zilnic în oglindă: am greșit cu ceva, puteam mai mult, puteam mai calm, puteam lăsa de la mine, puteam depăși oboseala, frustrarea? Fă-o și dumneata, dragul meu pacient, te rog! Și poate, cine știe… într-o bună zi… ne-om înțelege mai bine unul/cu/pe celălalt.

[ot-caption title=”Mesajul de la avizierul Spitalului Judetean Bacau” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/10/spitalul-judetean-bacau1.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Oana Bica (PSD) a fost aleasa vicepresedinte al CJ Dolj

Delia Ion

Un medic anestezist de la Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti a murit in Camera de Garda

Ioana Badulescu

Catalin Pop, mort in accidentul de autocar de la Persani, era profesor de muzica la Palatul Copiilor din Iasi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult