VREMEA IN DECEMBRIE 2017 SI IANUARIE 2018.
Meteo

METEO – ANM a emis o alerta meteo Cod Galben de ploi, lapovita si vant pentru jumatate din tara

Meteorologii au transmis o alerta de vreme instabila si viscol in perioada urmatoare. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atentionare de tip cod galben de ploi, lapovita si vant pentru jumatate din tara, valabila pana vineri la ora 14:00.

Atentionarea meteo va intra in vigoare joi, la ora 04.00, iar pana vineri dupa-amiaza sunt prognozate ploi, lapovita si, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, ninsori si viscol in zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura.

Totodata, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor fi precipitatii abundente. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde si vantul va avea intensificari cu rafale de 60…80 km/h, viscolind si troienind zapada.

La altitudini mai joase, se anunta ploaie si lapovita, astfel ca stratul de zapada se va topi.

Se asteapta ninsori local insemnate cantitativ, strat nou de zapada consistent, intensificari temporare ale vantului in cea mai mare parte a Moldovei si in zona Carpatilor Orientali.

In judetele Bacau, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si in zona Carpatilor Orientali vor fi perioade in care va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada consistent. De asemenea, in judetele Vaslui si Vrancea vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local si temporar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 40…55 km/h si peste 70 km/h la munte, viscolind si spulberand zapada.

ANM mai informeaza ca vor fi ploi insemnate cantitativ in nordul si vestul Olteniei si in nordul Munteniei; intensificari ale vantului si polei in centrul si nord-estul Munteniei si in sud-estul Moldovei.

Temporar va ploua in regiunile sudice si sud-estice, unde se vor acumula cantitati de apa cuprinse in general intre 10 si 25 l/mp.

In nordul si vestul Olteniei, precum si in nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinand topirea stratului de zapada, in special in zona deluroasa a Olteniei.

In centrul si nord-estul Munteniei si in sud-estul Moldovei vor fi intensificari ale vantului cu rafale de 50…70 km/h si se va semnala polei.

 

Articole asemănătoare

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea la inceputul saptamanii

Lucy Ionesco

ANM ar putea emite COD ROSU de CANICULA pentru joi

Lucy Ionesco

Cum va fi vremea vineri, sambata si duminica in tara, la Bucuresti si la munte

Lucy Ionesco