-12.9 C
România
21 ianuarie 2022
Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei
Social

METROUL DRUMUL TABEREI va fi pus in functiune in martie 2017

Noul director general interimar al Metrorex, Marin Aldea a facut o vizita pe santierul din Drumul Taberei, unde a analizat stadiul lucrarilor din viitoarea statie de pe M5 – Valea Ialomitei. Metroul din Drumul Taberei prinde contur, lucrarile la Statia Valea Ialomitei fiind gata in proportie de 99%, transmite evz.ro.

Chiar dacă s-a înaintat mai greu din cauza lipsei banilor, lucrările la noua magistrală M5 au avansat enorm. Reprezentanţii Metrorex îi asigură pe bucureşteni că vor putea circula cu metroul prin Drumul Taberei începând cu prima jumătate a lunii martie.

“Staţia Valea Ialomiţei este gata în proporţie de 99%, la nivel de structură. Staţiile puţin mai întârziate sunt Râul Doamnei şi Parc Drumul Taberei, unde au fost diverse probleme. La Valea Ialomiţei şi la Romancierilor s-au început lucrările de finisaje”, a declarat Constantin Mustățea, şeful Serviciului de Urmărire Lucrări la Metrorex.

Iti recomandam si: MAGISTRALA 5 DE METROU DRUMUL TABEREI. Stadiul lucrarilor la statiile de metrou de pe Magistrala 5. FOTO

Lucrările la primul tronson de pe Magistrala M 5 Râul Doamnei – Eroilor 2 vor fi gata până la finalul anului 2016, după care vor demara testele tehnologice, care durează aproximativ trei luni. Abia apoi vor fi puse în circulaţie trenurile cu călători, a anunţat miercuri Metrorex.

Primul tronson de metrou al Magistralei 5, care va fi pus în funcţiune cu călători în martie 2017, va avea 10 staţii şi un depou, o lungime de 6,871 km cale de rulare dublă.

Stiri pe aceeasi tema

Amicii Regelui Mihai cer lamuriri Casei Regale: E ciudat ca doar doi membri ai familiei sunt alaturi de Majestatea Sa

Cristiana Petrariu Bota

Elvetia elimina orice restrictie pe piata muncii dupa luna mai 2019. Vicepresedinte Cartel Alfa: Nu exista riscul ca piata elvetiana sa fie invadata de muncitorii romani

Ioana Badulescu

Evolso, aplicaţia locală prin are fetele pot agăţa băieţii pe internet

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult