Microistoria. Povesti adevarate spuse pe viu. Proiectul arhiveaza povesti ale oamenilor obisnuiti, spuse live chiar de ei pentru a-i inspira si pe altii
Life

Microistoria. Povesti adevarate spuse pe viu. Proiectul arhiveaza povesti ale oamenilor obisnuiti, spuse live chiar de ei pentru a-i inspira si pe altii

„Microistoria. Povesti adevarate spuse pe viu” a ajuns la a doua editie si se va desfasura luni, 5 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. Proiectul arhiveaza povesti ale oamenilor obisnuiti, spuse live chiar de ei, in speranta ca ii va inspira si pe altii. Intrarea este libera, iar organizatorii  sustin ca toate confesiunile ca vor da energie pentru reimaginarea propriei existente. 

De aproape 30 de ani ne aflăm pe drumul de la un regim la altul, dinspre comunism înspre capitalism, sau înspre ce a mai rămas din el. Am trecut cu toții prin etapele tranziției: momentul Revoluției din 1989, tulburii ani ’90, schimbările percepute după intrarea României în Europa, în anul 2007, prin momente bune și prin momente de declin ale societății.

Ne amintim cu toții etapele macro, dar ce se întâmplă cu cele micro? Cum am parcurs fiecare dintre noi acest drum și ce impact a avut el asupra vieții noastre personale și asupra familiei din care facem parte?

La cea de a doua ediție a „Microistoria. Povești adevărate spuse pe viu” vrem să aflăm care au fost experiențele cele mai puternice de după 1989 ale oamenilor obișnuiți din România. Am trimis invitații către 100 de persoane cu rugămintea de a ne povesti “Cum au supraviețuit tranziției (de la comunism la capitalism)?” și suntem în curs de selectare a celor mai interesante dintre acestea. Vom alege poveștile care aduc un punct de vedere personal, unic și semnificativ pentru traseul unei persoane, având credința că fiecare dintre noi este relevant pentru tabloul mai mare din care facem cu toții parte.

Organizatorii vă invită pe 5 martie 2018, ora 20:00, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, strada Lipscani nr. 84-90, la o seară specială (cu intrare liberă) în care confesiunile unor oameni obișnuiți vă vor da energie pentru reimaginarea propriei existențe.

Proiectul Microistoria. Povești adevărate spuse pe viu își propune să arhiveze povești ale oamenilor obișnuiți, spuse live chiar de ei, și capabile să-i inspire și pe alții. Oameni din toate categoriile sociale, etnice, de vârstă și de gen care trăiesc azi în România povestesc live pe scenă o întâmplare din timpul perioadei de tranziție care le-a marcat viața.

Fiecare poveste e adevărată și fiecare voce care o spune este autentică, deci spectacolele se plasează între documentar și teatru. Rezultă o imagine a României, așa cum arată ea astăzi, după 100 de ani de existență. Poveștile spuse în finala primei etape a proiectului pot fi vizionate online la www.microistoria.ro. După încheierea celei de a doua ediții, poveștile finaliste vor fi adăugate și ele în aceeași arhivă online.

Proiectul Microistoria este produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în parteneriat cu Teatrul Național Radiofonic, cu sprijinul ARCUB și unteatru. Proiect finanțat de AFCN.

Stiri pe aceeasi tema

MPFM 21 AUGUST 2014. Oana: Poate ca mai sunt si alti concurenti care au facut ce am facut noi

Bogdan

Vitamina D poate combate infectia cu noul coronavirus, sustin cercetatorii de la Universitatea Boston

Cristiana Petrariu Bota

MPFM SEZON 4. Marian i-a cerut Cristianei sa-i devina logodnica

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult