MICROSOFT ANDROMEDA
IT/Stiinta

MICROSOFT lucreaza la proiectul unei tablete care se pliaza pana la dimensiunea unui smartphone

Microsoft incearca sa inoveze piata tehnologica prin lansarea unui model de tableta care se pliaza. Cunoscut drept cel mai mare producator de softwere din lume, Microsoft a esuat in a deveni in jucator important in piata de telefoane mobile, insa planuieste sa dea lovitura cu acest tip de tableta care, la nivel teoretic, a mai fost asociat in trecut si cu alti giganti de profil precum Apple si Samsung.

Mai exact, noul dispozitiv cu care Microsoft planuieste sa cucereasca piata este o tableta care se pliaza si ajunge de dimensiunile unui smartphone. Informatiile venite din anturajul companiei anunta ca Microsoft lucreaza deja la o tableta cu Windows 10, cu numele de cod Andromeda, care pare compatibila cu arhitectura ARM.

Aceste minime detalii contureaza o tableta care va functiona cu un procesor Snapdragon de ultima generatie de la Qualcomm. Nu se cunosc insa prea multe detalii semn ca proiectul este cunoscut de foarte putine persoane sau ca, in acest moment, este in faza incipienta de lucru.

Pentru a avea un plus de functionabilitate, Microsoft va oferi tabletei si rolul de smartphone si o va inzestra cu un stylus. Noul produs nu va intra in concurenta cu alte produse Android sau apartinand companiei Aplle si va intra pe o nisa complet noua.

Produsul finit ramane totusi un mister pana in momentul in care Microsoft il va lansa oficial. Ca si in cazul altor produse de pionerat, replica nu se va lasa asteptata din partea companiilor concurente care vor fructifica si ele tehnologia care permite unui dispozitiv de marimea unei tablete sa se plieze pana la dimensiunea unui telefon mobil.

Stiri pe aceeasi tema

Scandal intre ANAF si proprietarii de site-uri .ro: Protectia Datelor anunta o investigatie din oficiu! In ce conditii pot fi transmise datele cu caracter personal

Cristiana Petrariu Bota

Facebook anunta o noua campanie coordonata de influentare politica in SUA, cu zeci de conturi si pagini false

Ioana Badulescu

Oferta de la Telekom de Black Friday: Smartphone Samsung Galaxy S8 la 1 leu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult