UE se pregateste sa amane Brexitul pana in iulie. Oficial european: Daca premierul May va supravietui si ne va informa ca are nevoie de mai mult timp pentru a convinge Parlamentul, vom oferi o prelungire tehnica
Externe

Migratia in Marea Britanie a scazut la cel mai redus nivel din aproape sase ani din cauza Brexitului. Autoritatile britanice vor in continuare sa scada fluxul de straini

Migratia neta in Marea Britanie a scazut la cel mai redus nivel din proape sase ani in anul incheiat in iunie, ca urmare a declinului numarului de sosiri ale unor cetateni din UE pentru munca, din cauza Brexitului. Imigratia din blocul comunitar a scazut de cand britanicii au votat in 2016 pentru iesirea din UE, dar ramane un subiect politic sensibil inainte alegerilor generale din 2012.

Biroul National de Statistica a anuntat ca, in anul incheiat in iunie 2019, diferenta dintre persoanele care s-au mutat in Marea Britanie si cele care au plecat este de 212.000, cel mai scazut nivel dupa anul incheiat in septembrie 2013.

Migratia neta a cetatenilor Uniunii Europene a scazut la 48.000, cel mai redus nivel atins de la inceperea raportarilor trimestriale, in 2009.

Numarul de cetateni ai UE intrati in Marea Britanie a fost cel mai scazut din martie 2013, in timp ce un numar record de 151.000 au plecat din Marea Britanie, in perioada analizata. Un numar net de 229.000 de imigranti au sosit din afara UE, in aceeasi perioada.

Ministrul de Interne Priti Patel a salutat declinul, dar a spus ca este nevoie de mai multe eforturi pentru a reduce fluxul de straini.

Premierul Boris Johnson s-a angajat sa limiteze numarul de persoane care vin in Marea Britanie prin implementarea unui sistem pe puncte de tipul celui utilizat de Australia, in timp ce Partidul Laburist, aflat in opozitie, a spus ca politica in domeniul migratiei ar trebui sa raspunda nevoilor economiei.

In schimb, migratia neta provenita din afara UE a crescut treptat, in ultimii sase ani, mare parte datorita numarului mai mare de persoane care vin la studii.

Johnson a afirmat ca Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana pana la sfarsitul lunii ianuarie, daca Partidul Conservator, din care face parte, va obtine o majoritate parlamentara in alegerile din 12 decembrie.

Stiri pe aceeasi tema

MAE despre cazul romancei refuzata de un hotel din Marea Britanie

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul britanic de Externe Boris Johnson efectueaza o vizita in Romania

Ioana Badulescu

Peste 388.000 de romani au votat in diaspora, cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in Marea Britanie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult