-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca, indiferent cine va iesi premier
Breaking News

Migratia romanilor in Marea Britanie atinge cifre record. Suntem pe locul 3, dupa indieni si chinezi

Migrația românilor în Marea Britanie bate toate recordurile, subliniaza Petru Clej intr-un material publicat pe site-ul RFI si in care adauga faptul ca românii sunt acum pe locul trei la migrația în UK, după cetățeni din India și China.

Românii sunt acum pe locul al treilea ca număr de migranți în Regatul Unit în ultimele 12 luni, potrivit datelor statistice publicate de Oficiul Național de Statistică. Migrația netă a românilor și bulgarilor în Marea Britanie a fost de 50000 în anul încheiat la 30 iunie 2015, un salt de 70% față de anul precedent, plasând aceste cifre la un nivel fără precedent.

Dintre cei 50000 de români și bulgari în plus față de anul precedent 42000, adică 84%, au venit în Marea Britanie în căutare de lucru. Potrivit datelor publicate de ONS în luna august numărul românilor din Regatul Unit a fost de 175000 în anul 2014.

O statistică mai exactă este aceea a Numerelor de Asigurare Națională (NINO) emise cetățenilor români și bulgari – 206000 în anul încheiat la 30 septembrie 2015, față de 135000 în anul precedent și tot atâtea câte au fost emise cetățenilor din afara Uniunii Europene în aceeași perioadă. Cetățenilor din restul celor 25 de state membre UE le-au fost emise 243000 de NINO în anul încheiat la 30 septembrie 2015.

NINO este necesar unei persoane pentru a lucra legal în Regatul Unit, a putea plăti taxe și impozite și a beneficia de asistență medicală, servicii și alocații sociale.

Datele publicate de ONS arată totodată o migrație netă record de 336000 în anul încheiat la 30 iunie 2015, grosul fiind reprezentate de sosirile de cetățeni din țările UE.

Migrația netă de 50000 de români și bulgari pe an este exact cifra medie prognozată de organizația non-guvernamentală Migration Watch înaintea deschiderii pieței muncii la 1 ianuarie 2014 pentru cetățenii celor două țări.

Cifra a fost contestată de numeroși politicieni din România, de unele organizații și publicații românești, precum și de presa de stânga din Marea Britanie, dar datele oficiale publicate după 1 ianuarie de ONS tind să confirme tendința accelerării migrației românești în UK.

Sursa: RFI

Stiri pe aceeasi tema

Dezbaterea lui Iohannis cu politologii si formatorii de opinie va avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” de la ora 19.00

Cristiana Petrariu Bota

Anul Nou 2020, intampinat cu focuri de artificii spectaculoase in Noua Zeelanda, Australia si Orientul Indepartat

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Academiei Romane: In universitatile din Romania se poate studia ca in scolile de nivel peste mediu din lume

Ioana Badulescu

1 comment

Marius 24 ianuarie 2016 at 10:49 pm

Nimik adevarat…primii sunt indienii apoi afticanii…si cand zic afticanii ma refer la continent deci ar putea fi pe locu 1…somalezii…chinezii….polonezii….daca sumtem pe locul 10 e bine

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult