Sport

Mihaela Buzarnescu a castigat primul trofeu WTA al carierei, dupa ce a invins-o pe Maria Sakkari in finala de la San Jose

Mihaela Buzărnescu a devenit regină la San Jose. Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 24 WTA) a câştigat primul trofeu WTA al carierei, după o evoluţie entuziasmantă, 6-1, 6-0, cu Maria Sakkari (Grecia, 49 WTA), în finala competiţiei Premier de la San Jose (Statele Unite ale Americii), noteaza Pro Sport.

Venită în State după o săptămână în care nu s-a antrenat şi s-a adaptat greu diferenţei de fus orar, „Miki” pur şi simplu şi-a spulberat adversara din finală şi a avut nevoie de doar 75 de minute pentru a intra în istorie. Agresivă de la primul punct, intrată mult înaintea liniei de fund pentru a-şi lansa fie forehand-ul în cross, fie backhand-ul foarte sigur, românca a început la superlativ, cu o serie de cinci game-uri câştigate de-a lungul căreia a transformat-o pe Maria într-un simplu spectator.

În încercarea de a opri ritmul galopant al româncei, Sakkari a cerut intervenţia antrenorului, dar sfaturile primite nu au ajutat-o decât să pună pe tabelă game-ul de onoare. 6-1 Buzărnescu, în 40 de minute, şi visul Mihaelei e la un set distanţă!

La fel de calmă pe început de set doi, Buzărnescu a făcut ce a vrut cu forehand-ul lovit cu mâna stângă, a început cu break, l-a consolidat după un game lung, iar drumul a fost cât se poate de uşor. Sakkari, aflată, de asemenea, la prima mare finală a carierei, s-a prăbuşit sub presiunea scorului şi a „ciocanelor” trimise de Mihaela: break în game-ul al treilea, game sigur pe serviciu urmat de un alt break şi momentul adevărului venea după mai puţin de 70 de minute.

La patru mingi de o performanţă fantastică, a doua cea mai bună jucătoare de tenis a României şi-a păstrat emoţiile în frâu, a închis, cu un as, la prima minge de meci, iar anii de muncă, accidentările şi toate momentele grele au fost date uitării. Mihaela Buzărnescu e campioană, în premieră! Şi nu oriunde, ci la un turneu de categorie Premier, primul din US Open Series.

Articole asemănătoare

Simona Halep a castigat turneul WTA de la Montreal, dupa ce a invins-o pe americanca Sloan Stevens in 3 seturi

Ioana Badulescu

Florin Mergea si Rohan Bopana au obtinut o noua victorie la Turneul Campionilor

Lucy Ionesco

SIMONA HALEP a invins-o pe Roberta Vinci si se dueleza cu Stosur pentru un loc in sferturi

Delia Ion