Stiri locale

Mihaela Cordos, suspectata de trafic de influenta. Perchizitii la Spitalul Judetean Cluj

Perchezitii la Spitalul Judetean Cluj. Mihaela Cordos, sotia senatorului PSD de Cluj Alexandru Cordos este suspectata de trafic de influenta, dupa ce s-ar fi folosit de numele sotului sau pentru a favoriza atribuirea unor posturi unor persoane in schimbul unor sume cuprinse intre 800 si 10.000 de lei. Mihaela Cordos ar fi facut demersuri pe langa persoane din conducerea Spitalului Judetean Cluj, a Inspectoratului Scolar Cluj pentru a favoriza anumite persoane. De asemenea, Mihaela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul institutiei.

Mihaela Cordos sustinea ca prin intermediul lui Alexandru Cordos avea o numita influenta la persoane din conducerea Spitalului Judetean Cluj si cea a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj in baza careia sa-i convinga sa angajeze anumite persoane ca jurist sau ca profesor suplinitor. In schimb, Mihaela Cordos ar fi primit mai multe sume de bani. Informatii necofnfirmate spun ca si Alexandru Cordos ar fi implicat in acest caz.

Mihaela Lucia Cordoş a promis, în schimbul mai multor foloase materiale şi sume de bani, că va ajuta cel puţin opt persoane să obţină locuri de muncă în instituţii publice. Astfel, aceasta se lăuda cu funcţia deţinută de soţul ei şi cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro şi 10.000 de lei, potrivit unor surse judiciare.

Oamenii legii au indicii că la faptele de trafic de influenţă săvârşite de Mihaela Lucia Cordoș a participat şi parlamentarul Alexandru Cordoş.

Conform sursei citate, în perioada 2013 – decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordoș a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea să obţină funcţii în instituţii ale statului.

Mai exact, soţia senatorului se lăuda că are cunoştinţe la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Ea promitea că, în schimbul bunurilor, vor obţine posturi sau locuri de muncă precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistentă medicală.

Astfel, Mihaela Cordoş a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj Napoca. Promisiunea a venit în condiţiile în care femeia a afirmat că soţul ei, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis.

Într-o altă situaţie, soţia parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Județean Cluj-Napoca.

Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 şi 1.500 de euro, că, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, vor obţine un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, Mihaela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.

Stiri pe aceeasi tema

Spitalul Judetean Constanta are un nou manager: Ioan Tofolean, medic gastroenterolog specializat in ecografie

Cristiana Petrariu Bota

Lucian Boiangiu, un DJ cunoscut din Bucuresti, s-a sinucis. El a lasat un mesaj de adio pe Facebook

Cristiana Petrariu Bota

Pachetele cu alimente oferite de Mazare pensionarilor constanteni se transforma in tichete valorice transmise la domiciliu

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult