24.5 C
România
1 octombrie 2022
Mihai Chirica: Sa-i multumim lui Dumnezeu ca tragedia nu s-a intamplat in alt oras decat in Bucuresti
Politica

Mihai Chirica a fost exclus din PSD. Odata cu el au fost scosi din partid si viceprimarul Gabriel Harabagiu si fostul deputat Sorin Iacoban

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica a fost exclus, vineri, din PSD. Biroul Permanent Judetean al PSD Iasi a votat pentru excluderea din partid a primarului Mihai Chirica, aceeasi masura fiind luata si in cazul viceprimarului Gabriel Harabagiu si a fostului deputat Sorin Iacoban au fost. 

Decizia a fost luată vineri după-amiază şi anunţată de liderul interimar al filialei judeţene a PSD Iaşi, Maricel Popa, de asemenea preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Excluderea celor trei din PSD a fost votată de 18 dintre cei 23 de membri ai Biroului Permanent Judeţean.

„Suntem cel mai mare partid la conducerea ţării şi trebuie să respectăm statutul. De nenumărate ori, cei incriminaţi nu au respectat statutul şi au ieşit în spaţiul public cu diverse declaraţii. Oricine are dreptul – şi suntem un partid democratic, pentru a găsi cele mai bune soluţii şi luăm întotdeauna cele mai bune idei. Dar, acest opinii trebuie exprimate în cadru statutar, în cadrul Biroului Politic Judeţean, a CEX-ului şi nu la orice colţ de stradă sau în crâşme”, a declarat Popa.

Iti recomandam si: Codrin Stefanescu, dat afara din PSD dupa reorientarea catre gruparea PSD condusa de Robert Negoita si Gabriela Firea, care asteapta condamnarea lui Dragnea

Mihai Chirica este exclus din PSD la pachet cu Niculae Badalau si Codrin Stefanescu pe motiv ca au tradat partidul

Acesta a menţionat că pe lângă excluderea lui Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu şi a lui Sorin Iacobam, alte două persoane au fost sancţionate cu avertisment. Popa a anunţat că urmează ca membrii PSD să voteze pentru desemnarea unei alte persoane care să ocupe funcţia de viceprimar, după ce Gabriel Harabagiu şi-a pierdut calitatea de membru de partid.

Excluderea celor trei din PSD ar fi fost votată de 18 dintre cei 23 de membri ai Biroului Permanent Judeţean, a transmis primarul din Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, la ieşirea din sală, cifre confirmate şi de către Maricel Popa. La întâlnirea de vineri a fost prezent şi primarul Mihai Chirica alături de fostul deputat Sorin Iacoban şi de viceprimarul Gabriel Harabagiu. Acesta din urmă va pierde funcţia de viceprimar, cei din PSD discutând deja despre un înlocuitor.

„Mi-am spus punctul de vedere referitor la prostiile pe care le-a avansat Comisia de Etică. Multe dintre ele erau extrase din presa pe care dumnealor o studiază, nu înseamnă faptul că nu mi-am recunoscut opoziţia faţă de diverse acţiuni pe care Dragnea le-a facut în diverse faze de guvernare. M-am prezentat la această comisie pentru a reface unitatea partidului, pe nişte principii foarte clare, bazate pe programul electoral, pe programul de guvernare şi bineînţeles bazate pe relaţia pe care trebuie să o porţi cu comunităţile care te-au trimis, aşa încât am facut apel la unitatea partidului“, a spus edilul Chirica la ieşirea de la întâlnirea BPJ al PSD.

Related posts

Premierul respinge varianta unei carantinari la nivel national a Romaniei

Lucy Ionesco

Codul de Procedura Penala a fost adoptat, dupa o dezbatere si un vot fulger in Parlament. Proiectul merge la Iohannis spre promulgare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult