Mihai Chirica la RFI: PSD sa schimbe conducerea, astfel incat sa poata recupera pasii pierduti in 2017
Breaking News Politica

Mihai Chirica la RFI: PSD sa schimbe conducerea, astfel incat sa poata recupera pasii pierduti in 2017

Primarul orasului Iasi, Mihai Chirica, este in continuare critic la adresa conducerii PSD, respectiv a lui Liviu Dragnea. Chirica recomanda, intr-o interventie la RFI, ca PSD sa faca „o miscare inteligenta” si sa schimbe conducerea, astfel incat sa poata fi recuperati pasii pierduti in 2017.

„Având în vedere ceea ce se întâmplă cu marea masă a românilor faţă de încrederea pe care o acordă Parlamentului şi Guvernului, ştiut fiind faptul că ambele structuri democratice se confundă în momentul de faţă cu partidul majoritar, PSD+ALDE, structura majoritară, sigur, ar trebui să îngrijoreze foarte mult. Şi PSD, ca cel mai mare partid al României în momentul de faţă, să facă o mişcare – dacă putem spune şi inteligentă – şi să schimbe conducerea, astfel încât să poată recupera paşii pierduţi în 2017”, a declarat Mihai Chirica.

În opinia sa, Comitetul Executiv Naţional al PSD, reunit luni, ar trebui să fie în primul rând „o şedinţă de bilanţ”.

Citeste si: Sedinta la PSD. Presedintele PSD Dambovita a lansat un atac dur la Liviu Dragnea

„Cred că ar trebui, în primul rând, să fie o şedinţă de bilanţ pentru anul care tocmai s-a scurs, în care să se vadă cu realism ce s-a putut face, ce nu s-a făcut bine şi care ar fi paşii de urmat pentru perioada pe care o parcurgem deja, 2018 şi anii care urmează. Desigur, trebuie avut în vedere că anul viitor este un an electoral, cu două etape foarte importante, şi pentru Parlamentul European, şi pentru Preşedinţia României, şi, de ce nu, cred că ar trebui să se aducă în discuţie (…) care este viitorul acestui partid şi dacă el mai poate continua pe structura de conducere pe care o are astăzi”, a spus Chirica.

Totodată, chestionat cu privire la cine ar putea să preia conducerea social-democraţilor, Chirica a precizat că „există oameni competenţi în partid şi cu vizibilitate, care ar putea să reclădească structura de conducere a PSD, grav afectată”.

„Se vede foarte clar că s-a fracturat cel puţin în două tabere în ceea ce priveşte decizia politică a acestui mare partid, din care fac şi eu parte. (…) Nu sunt îngrijorat din punctul meu de vedere, pentru că membrul de partid simplu, cel care nu este oarecum agresat de neliniştea pe care ţi-o oferă o funcţie de conducere în partid, priveşte lucrurile cu mult mai multă seninătate, în sensul că deciziile politice viitoare trebuie să se concentreze 100% pe ceea ce s-a promis în 2016”, a arătat Chirica.

Mihai Chirica a mai spus că la nivelul PSD ar trebui organizat „un congres extraordinar, care să urmărească statutul partidului din viziunea membrului de partid, şi nu a liderului unic”.

„Dacă se abandonează în continuare forţa membrului de partid, sub auspiciile unei conduceri unilaterale, a unui lider maximum, cu siguranţă congresul extraordinar nu ar face decât să întărească drumul greşit pe care ne aflăm astăzi, şi nu să-l reformeze”, a mai afirmat Chirica.

Stiri pe aceeasi tema

Concediu paternal mai mare pentru tatici, a decis Senatul

Cristiana Petrariu Bota

ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de ninsori, viscol si vizibilitate scazuta in sud tarii

Ioana Badulescu

Vicepresedinte PSD: Iohannis provoaca majoritatea parlamentara sa declanseze procedura de suspendare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult