Mihai Chirica, PSD Iasi: Respingerea OUG 14 in Parlament ar fi o sinucidere in masa si o lovitura letala pentru PSD

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 10, 2017 17:17

Mihai Chirica, PSD Iasi: Respingerea OUG 14 in Parlament ar fi o sinucidere in masa si o lovitura letala pentru PSD

Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi presedintele PSD Iasi, este de parere ca respingerea Ordonantei de Urgenta 14 in Parlament ar fi o sinucidere in masa pentru actualul Guvern si o lovitura letala pentru PSD. In opinia lui Chirica, ideologia mainii de fier cu care Liviu Dragnea conduce partidul trebuie sa se schimbe, intrucat aceasta “reteta” a dus la pierderea din credibilitate in fata electoratului.

Declaratiile au fost facute intr-un interviu acordat RFI. Liderul PSD Iasi considera ca o eventuala respingere a Ordonantei de Urgenta nr.14 in Parlament (ce abroga celebra OUG 13, care a starnit protestele de strada masive) ar reprezenta “o lovitura aproape letala pentru PSD” si “o sinucidere in masa” pentru acest partid.

“Nici nu vreau sa ma gandesc ca in Parlamentul Romaniei parlamentarii PSD ar contrazice demersul facut de prim ministrul Romaniei, domnul Grindeanu. Ar fi o sinucidere in masa a acestei formatiuni politice, o scoatere in afara normalitatii pe o lunga durata de timp si o lovitura aproape letala asupra Partidului Social Democrat roman. Prin urmare, nu cred ca o asemenea varianta ar putea intra ii discutie. Nici nu vreau sa ma gandesc. Sub nicio forma”, a declarat Mihai Chirica.

“Tine foarte mult si de atitudinea pe care domnul presedinte Dragnea o va avea in continuare fata de acest moment pe care l-am depasit cu totii. Pana la urma, putem spune ca l-am depasit. Bineinteles ca am iesit ciufuliti din toata aceasta poveste. Nu poate nimeni sa conteste faptul ca noi ne-am intarit. Da, ne-am intarit conceptual, dar ca si credibilitate in fata electoratului nu ne-am intarit nici pe departe. Ca si credibilitate in fata romanilor, dimpotriva, am avut chiar de suferit. Daca se poate sau nu moderniza partidul cu domnul Dragnea la putere depinde foarte mult si de domnul Dragnea. Conteaza felul in care va intelege dumnealui sa se adapteze la noua configuratie a Romaniei de astazi, a oamenilor care nu vin la vot, dar vor totusi sa aiba un cuvant de spus, a mai declarat Chirica.

Chirica mai spune, in interviu, ca pozitiile sale critice fata de adoptarea OUG 13 si conducerea partidului nu au fost “in scop personal”: “Prima decizie care nu mi s-a parut corecta este cea legata de Shhaideh, a doua cea legata de ordonante. Am avut curajul sa o spun si prima data si a doua oara. Nu am facut-o intr-un scop personal. Nu am urmarit si nu urmaresc ocuparea posturilor de conducere la nivelul central al Partidului Social Democrat”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.