Mihai Chirica: Unirea Principatelor este cea mai frumoasa realizare a poporului roman
Breaking NewsSocial

Mihai Chirica: Unirea Principatelor este cea mai frumoasa realizare a poporului roman

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a declarat ca Unirea Principatelor Romane, sarbatorita pe 24 ianuarie, este cea mai frumoasa realizare a poporului roman si a tinut sa transmita un mesaj romanilor de acasa si din Diaspora.

„Unirea Principatelor din 24 ianuarie 1859 a reprezentat inceputul povestii Romaniei Mari! Este o istorie cu domnitori si regine, cu eroi si intelepti, cu luptatori neinfricati si fapte nemaipomenite. Este povestea strabunilor nostri. Este cea mai frumoasa realizare a poporului roman! Cu toate ca ne-am obisnuit ca toate personajele principale dintr-o poveste sa fie oameni sau fiinte nazdravane, in aceasta superba istorie un rol deosebit de important a fost jucat de Iasi. In anul 1859, orasul nostru si-a sacrificat de buna voie statutul de capitala a Moldovei pentru a pune fundatiile statului roman. Romania s-a nascut la Iasi si tot la Iasi, moldovenii, muntenii si mai apoi ardelenii au invatat sa fie romani adevarati. La multi ani, Iasi! La multi ani, Romania! La multi ani, dragi romani, oriunde ati fi!”, a declarat Mihai Chirica pentru HotWeek.ro.

Astazi, sarbatorim 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane (Mica Unire), realizata sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. In Piata Unirii din Iasi sunt asteptati peste cinci mii de oameni, printre care presedintele, premierul si noul ambasador al SUA in Romania. 

La 24 ianuarie este sarbatorita in intreaga tara, Ziua Unirii Principatelor Romane. In acest an se implinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Tara Romaneasca sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acesta a fost considerat primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman. 

Senatul Romaniei a adoptat la 2 iunie 2014, proiectul de lege pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane, zi de sarbatoare nationala.

Iti recomandam si: 24 ianuarie 2020 – Muzeele din Iasi vor putea fi vizitate gratuit in ziua Unirii Principatelor

Related posts

Codul Penal, adoptat de Senat. Proiectul va primi vot final la Camera Deputatilor

Ioana Badulescu

Split TVA, valabil doar pentru firmele in insolventa sau cu intarzieri la plata TVA, a fost adoptat de Senat

Ioana Badulescu

Salariile medicilor vor creste cu 25% din octombrie. Premierul a anuntat ca este nevoie de o rectificare bugetara

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult