5.9 C
România
23 septembrie 2021
MIHAI SORA
Breaking News Social

Mihai Sora va fi onorat de Parlamentul European cu premiul Cetateanul European pentru 2018

Cunoscutul eseist si filosof roman, Mihai Sora, va primi Premiul Cetateanul European pentru 2018, distinctie importanta acordata de Parlamentul European. Recunoasterea meritelor lui Mihai Sora vine in urma unei initiative apartinand europarlamentarilor Cristian Preda si Monica Macovei.

Nu este singura distinctie importanta primita de Mihai Sora in acest an. In luna martie, Mihai Sora a primit si titlul de cetatean de onoare al Capitalei. Propunerea a fost facuta de mai multi consilieri USR, care au cerut sa i se acorde titlul in semn de recunoastere a activitatii sale si a contributiei aduse la dezvoltarea si promovarea valorilor culturale romanesti. Proiectul a fost aprobat in CGMB cu 42 de voturi „pentru” si o abtinere.

Mihai Sora a fost primul ministru al Invatamantului dupa caderea regimului comunist, facand parte din Guvernul condus de Petre Roman. Sora si-a dat demisia din Guvern in semn de protest fata de mineriadele din 13-15 iunie 1990, fiind singurul ministru din Guvern care a facut acest gest de onoare. Apoi, a refuzat sa mai ocupe functii in cadrul administratiei de stat.

Stiri pe aceeasi tema

Principesa Margareta in mesajul Casei Regale: Este primul nostru Craciun fara Regele Mihai. Nu vom uita niciodata gesturile de devotament ale milioanelor de romani la disparitia Regelui

Ioana Badulescu

ANAF a recuperat 2,5 lei de la una dintre primele 10 persoane cu averi nedeclarate

Delia Ion

Premierul a anuntat inchiderea scolilor din Bucuresti

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult