MIHAI SORA
Breaking News Social

Mihai Sora va fi onorat de Parlamentul European cu premiul Cetateanul European pentru 2018

Cunoscutul eseist si filosof roman, Mihai Sora, va primi Premiul Cetateanul European pentru 2018, distinctie importanta acordata de Parlamentul European. Recunoasterea meritelor lui Mihai Sora vine in urma unei initiative apartinand europarlamentarilor Cristian Preda si Monica Macovei.

Nu este singura distinctie importanta primita de Mihai Sora in acest an. In luna martie, Mihai Sora a primit si titlul de cetatean de onoare al Capitalei. Propunerea a fost facuta de mai multi consilieri USR, care au cerut sa i se acorde titlul in semn de recunoastere a activitatii sale si a contributiei aduse la dezvoltarea si promovarea valorilor culturale romanesti. Proiectul a fost aprobat in CGMB cu 42 de voturi „pentru” si o abtinere.

Mihai Sora a fost primul ministru al Invatamantului dupa caderea regimului comunist, facand parte din Guvernul condus de Petre Roman. Sora si-a dat demisia din Guvern in semn de protest fata de mineriadele din 13-15 iunie 1990, fiind singurul ministru din Guvern care a facut acest gest de onoare. Apoi, a refuzat sa mai ocupe functii in cadrul administratiei de stat.

Stiri pe aceeasi tema

Ce spune Basescu despre speculatia de a candida la Presedintia Republicii Moldova

Cristiana Petrariu Bota

Spania: 514 decese in numai 24 de ore, totalul cazurilor a ajuns la aproape 40.000

Cristiana Petrariu Bota

Praga, Cluj-Napoca si Munchen, orasele din Europa in care iti gasesti cel mai usor un loc de munca – Date Eurostat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult