Mihai Sora va fi onorat de Parlamentul European cu premiul Cetateanul European pentru 2018

Delia Ion
By Delia Ion iunie 7, 2018 12:53

Mihai Sora va fi onorat de Parlamentul European cu premiul Cetateanul European pentru 2018

Cunoscutul eseist si filosof roman, Mihai Sora, va primi Premiul Cetateanul European pentru 2018, distinctie importanta acordata de Parlamentul European. Recunoasterea meritelor lui Mihai Sora vine in urma unei initiative apartinand europarlamentarilor Cristian Preda si Monica Macovei.

Nu este singura distinctie importanta primita de Mihai Sora in acest an. In luna martie, Mihai Sora a primit si titlul de cetatean de onoare al Capitalei. Propunerea a fost facuta de mai multi consilieri USR, care au cerut sa i se acorde titlul in semn de recunoastere a activitatii sale si a contributiei aduse la dezvoltarea si promovarea valorilor culturale romanesti. Proiectul a fost aprobat in CGMB cu 42 de voturi „pentru” si o abtinere.

Mihai Sora a fost primul ministru al Invatamantului dupa caderea regimului comunist, facand parte din Guvernul condus de Petre Roman. Sora si-a dat demisia din Guvern in semn de protest fata de mineriadele din 13-15 iunie 1990, fiind singurul ministru din Guvern care a facut acest gest de onoare. Apoi, a refuzat sa mai ocupe functii in cadrul administratiei de stat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.