Premierul Tudose confirma datele Eurostat privind deficitul bugetar al Romaniei, dar sustine ca important e cum va fi la sfarsitul anului
Politica

Mihai Tudose, mesaj de Ziua Culturii Nationale: De-a lungul veacurilor, cultura a unit oamenii si a dat contur identitatii nationale

Premierul Mihai Tudose a tinut sa transmita un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale. Intr-o postare pe Facebook, Tudose a aratat ca Ziua Culturii Nationale este un moment prielnic pentru a reflecta asupra contributiei constante pe care cultura o are in dezvoltarea statului si a fiecaruia dintre noi, subliniind ca, de-a lungul veacurilor, cultura a unit oameni si a dat contur identitatii nationale.

„Sărbătorim astăzi Ziua Culturii Naționale, un moment prielnic pentru a reflecta asupra contribuției constante pe care cultura o are în dezvoltarea statului și a fiecăruia dintre noi în parte.

De-a lungul veacurilor, cultura a unit oamenii și a dat contur identității naționale. Ea ne-a ajutat să dărâmăm barierele prejudecăților și, în momente grele, a scos la lumină spiritualitatea. Cultura oferă cetățenilor săi sentimentul mândriei și al demnității și conferă statului aura unicității.

Deloc întâmplător, Ziua Culturii coincide cu ziua de naștere a celui mai mare poet al României, Mihai Eminescu. La 168 de ani de la nașterea sa, Eminescu rămâne un exemplu despre cum să armonizezi tradiția cu modernitatea, fiind, totodată, expresia absolută a culturii românești.

Avem datoria de a transmite generațiilor viitoare cultura, luată cu împrumut de la toți cei care au consolidat-o. Anul Centenarului reprezintă cea mai bună ocazie să arătăm respectul cuvenit culturii și să ducem mai departe conștiința și identitatea românească”, a scris premierul Tudose.

Stiri pe aceeasi tema

Directorul SRI: Romania nu este ferita de eventuale atacuri teroriste

Cristiana Petrariu Bota

Alegeri prezidentiale 2014: Preda o sfatuieste pe Udrea sa nu mai inventeze candidati

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea, intrebat cand va ajunge premier: Deocamdata, Sorin Grindeanu presteaza bine

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult