Radu Zlati
Politica

Mii de profesori suspendati, sute de decani demisi. Radu Zlati despre Revolutia Culturala din Turcia

Parlamentarul Radu Zlati comenteaza, pe pagina sa de Facebook, situatia demiterilor in masa in randul profesorilor din Turcia, pe care o numeste o adevarata Revolutie Culturala. Amintim ca 15.000 de profesori figureaza pe lista demiterilor ordonate de Ministerul Educatiei de la Ankara. In total, numarul demiterilor in valuri a ajuns la peste 30.000 de persoane, la numai cateva zile de la lovitura de stat esuata.

Am atras atenția, pe mediile de socializare sau aici, că președintele Turciei, Erdogan, își întreprinde nestânjenit propria sa lovitură de stat. Iată că după miitari și jandarmi, după magistrați și funcționari publici, a venit rândul educatorilor să fie obiectul prigoanei statului turc, confiscat de către Erdogan și gruparea sa. Mii de profesori suspendați, sute de decani demiși, iată bilanțul de până în acest moment al unei ”revoluții culturale” iscată la ordinul unuia care a absolvit o facultate cu un an înainte ca aceasta să existe.

Dar zelul neo-otoman nu se oprește la granițele statului turc. Recent Erdogan a solicitat (se pare – autoritățile române nu au confirmat o cerere expresă în acest sens, nu avem un răspuns oficial autohton la alegațiile consulului turc) întreruperea activității a 11 instituții de învățământ care funcționează în România.

Dacă Erdogan ar ști istorie, atunci ar cunoaște că nici în perioada fanariotă sultanii nu ordonau cu privire la deschiderea sau închiderea unor instituții care funcționau în principatele românești, căzute sub botforii osmanlâi.

15 mii de profesori au fost demisi de Ministerul Educatiei din Turcia

Turcia, in stare de urgenta. Erdogan face epurari in masa in institutiile de stat

 

Ceea ce știu eu, este că respectivele instituții școlare (câteva școli ”Spectrum” și câteva licee, unele prestigioase) funcționând sub umbrela ”Lumina” dispun de acreditări de funcționare conform legilor românești, că programa din aceste școli respectă curricula românească, și că, până în acest moment, la dispoziția opiniei publice românești nu a fost furnizată nici o informație conform căreia în respectivele istituții să aibă loc un proces de îndoctrinare (religioasă sau de altă natură).

Astfel încât, la solicitarea guvernului turc (dacă ea chiar a existat) ar trebui ca premierul României, sau ministrul Educației Naționale, să spună scurt (precum un premier din secolul XIX, prințului Carol): ”Aiasta nu se poate!”.

Stiri pe aceeasi tema

Daniel Gheorghe: Aderarea la Schengen ar fi adus Romaniei riscuri de securitate si tensiuni sociale

Cristiana Petrariu Bota

EXCLUSIV. Dan Voiculescu vrea sa rupa PC si sa infiinteze un nou partid: Partidul Umanist Conservator

Cristiana Petrariu Bota

Codrin Scutaru: Nu conteaza ce culoare are pielea noastra, suntem toti romani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult