Admitere 2018
Examene

Mii de studenti trebuie sa repete examenul de admitere dupa ce s-a descoperit o inselatorie incredibila

Mii de studenti vor fi nevoiti sa repete examenul de admitere la universitate, dupa ce s-a descoperit ca unii dintre ei s-au folosit de o inselatorie pentru a putea copia. Potrivit agentiilor de presa internationale, aproximativ 3.000 de studenti din Thailanda trebuie sa sustina din nou examenul de admitere, dupa ce a fost descoperita o inselatorie pusa la cale de unii dintre candidati pentru a putea copia.

BBC transmite ca inselatoria implica folosirea unor aparate de fotografiat si ceasuri inteligente si a fost pusa in aplicare la Universitatea Rangsit din Bangkok. Drept urmare, aproape 3.000 de studenti vor da din nou examen de admitere.

Conducerea universitatii a explicat ca trei persoane au filmat testele cu ajutorul unor camere minuscule incorporate in ochelarii lor. Apoi, au transmis imaginile unor persoane aflate in afara salii de examen, care au trimis raspunsurile pe ceasurile inteligente ale celor trei candidati.

Unul dintre candidati a recunoscut ca i s-au cerut 24.000 de dolari pentru a primi raspunsurile corecte pentru a fi admis la Facultatea de Medicina. Exista o competitie dura pentru a intra la Facultatea de Medicina din Thailanda, avand in vedere ca pacienti din intreaga lume calatoresc aici pentru a primi tratament.

Rectorul universitatii, Arthit Ourairat, a declarat presei ca cei trei candidati implicati au fost trecuti pe o lista neagra si ca nu li se va permite sa mai aplice vreodata la aceasta facultate.

Stiri pe aceeasi tema

Inscriere in clasa I in anul scolar 2014-2015. Calendar inscriere in invatamantul primar

Cristiana Petrariu Bota

BACALAUREAT 2015, EVALUARE NATIONALA 2015: PROGRAMA SCOLARA 2015. CALENDAR BACALAUREAT – EVALUARE NATIONALA 2015

Cristiana Petrariu Bota

ADMITERE LICEU 2016. Cele mai bune licee din Bucuresti. Cate locuri sunt in licee la Admiterea 2016

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult