Mikhail Mishustin este noul premier al Rusiei, dupa demisia lui Medvedev

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 15, 2020 20:11

Mikhail Mishustin este noul premier al Rusiei, dupa demisia lui Medvedev

MOSCOVA – Mikhail Mishustin este noul premier al Rusiei. Presedintele Vladimir Putin l-a numit pe Mishustin in fruntea Guvernului, la scurt timp dupa ce Dmitry Medvedev si membrii cabinetului sau si-au dat demisia.
 
Plecarea lui Medvedev este, insa, mai degraba o demitere decat o demisie. Modificarile din Guvernul Rusiei vin dupa ce Putin a declarat, in discursul anual despre starea natiunii, o serie de modificari constitutionale care vor schimba echilibrul puterilor in stat.
 
Mihkail Mishustin, in varsta de 53 de ani, a lucrat in guvernul rus din 1998, insa fara a se face remarcat prin realizarile sale. A condus Serviciul Fiscal Federal din 2010.

Demisia lui Medvedev a venit in urma discursului despre starea natiunii sustinut de presedintele Vladimir Putin in care a propus o ampla revizuire constitutionala, care va oferi o mai mare putere premierului si membrilor Guvernului.

Analistii politici sustin ca miscarea lui Putin are ca scop slabirea puterii prezidentiale inainte de incheierea mandatului sau in 2024.

Presedintele Rusiei i-a multumit lui Medvedev, caruia i oferit o functie proaspat infiintata, respectiv de vicepresedinte al Consiliului de Securitate. Asta nu inainte de a sublinia ca guvernul Medvedev nu si-a indeplinit obiectivele.

Primul mandat al lui Putin in functia de presedinte a fost timp de opt ani pana in 2008, inainte ca Medvedev sa preia rolul de sef al statului pentru patru ani, timp in care predecesorul sau a devenit premier. A fost o schimbare formala de roluri. Apoi, Medvedev a renuntat la rolul de presedinte pentru a-i permite lui Putin sa revina la Kremlin in 2012.

“Este inceputului tranzitului de putere in Rusia”, sustin criticii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.