9.3 C
România
29 septembrie 2021
Militari romani, prezenti la cel mai important exercitiu organizat de NATO in acest an
Social

Militari romani, prezenti la cel mai important exercitiu organizat de NATO in acest an

Militarii romani participa, in aceasta perioada, la cel mai important exercitiu organizat de NATO in acest an. Astfel, 22 de militari din structuri specializate ale Armatei Romaniei (Fortele Terestre, Fortele Navale si Centrul de Operatii Psihologice), exerseaza folosirea procesului NATO de management al crizelor (NCMP), in contextul articolului 5, operatii intrunite majore de intensitate ridicata, in cadrul exercitiului NATO „Trident Juncture 18”, transmite Ministerul Apararii Nationale (MaPN).

Exercitiul se desfasoara in perioada 25 octombrie – 23 noiembrie 2018, in Norvegia si Islanda, cu participarea a aproximativ 45.000 de militari, 150 aeronave, 65 nave si 10.000 de vehicule din peste 30 tari aliate si partenere.

TRIDENT JUNCTURE 18 are doua mari componente: exercitiu cu tehnica si trupe in teren (LIVEX) si exercitiu computerizat de comanda (CAX/CPX), care vizeaza executarea de operatii ofensive si defensive, antrenarea elementului de comanda si control, precum si verificarea si validarea procedurilor de operare NATO.

Exercitiul, cel mai important organizat de NATO in acest an, este planificat de Comandamentul Aliat pentru Transformare (SACT) si va fi condus de Comandamentul Fortei Intrunite Napoli, avand ca obiectiv principal instruirea si evaluarea Fortei de Raspuns NATO, dupa un scenariu de aparare colectiva in fata unei amenintari hibride moderne.

Image may contain: 11 people, people smiling

Stiri pe aceeasi tema

Rudel Obreja, condamnat la 3 ani de inchisoare

Cristiana Petrariu Bota

Noul an scolar 2019-2020 ar putea incepe cu o saptamana mai devreme decat de obicei

Cristiana Petrariu Bota

Bilant coronavirus, 2 noiembrie: Romania inregistreaza o rata de pozitivare de aproape 40%

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult