Social

Militarul roman mort in Afganistan, Madalin Stoica, a fost repatriat. O ceremonie religioasa a fost oficiata la Baza 90

Militarul roman mort in Afganistan, Madalin Stoica, a fost repatriat. Cazut la datorie saptamana trecuta in Kandahar, trupul neinsufletit al militarului Madalin Stoica a ajuns la Baza Aeriana 90 de pe Aeroportul Otopeni luni, in jurul orei 11.00.

O ceremonia prilejuită de repatrierea sublocotenentului post mortem Mădălin Stoica a avut loc la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Amintim ca Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

La propunerea ministrului apărării naţionale, Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorarat post-mortem pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operații din Afganistan.

Citeste si: Madalin Stoica, unul dintre militarii romani raniti in Afganistan, a murit. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii 

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. În acest moment rămân internaţi în spitalul militar, starea lor fiind stabilă.

Luni, 18 septembrie, au fost organizate în toate unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi. Militarii focșăneni au fost introduși în teatrul de operații din Afganistan în luna august.

În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

Related posts

METROUL DRUMUL TABEREI va fi pus in functiune in martie 2017

Lucy Ionesco

DNA trage un semnal de alarma dupa decizia CCR in cazul Iohannis-Kovesi: Ar putea fi afectata independenta magistratilor

Ioana Badulescu

Ghiseele Tarom de check-in de pe Aeroportul Otopeni vor fi mutate

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult