Agricultura, sub imperiul dronelor! Specialistii americani ii invata pe fermieri cum pot obtine un randament mai bun la culturi
Social

Ministerul Agriculturii a anuntat ca se incepe plata in avans a subventiilor in agricultura

Ministerul Agriculturii a anuntat ca se va incepe campania platilor in avans a subventiilor, peste 3 saptamani, avansul fiind unul consistent, in urma negocierilor cu Uniunea Europeana. Potrivit ministrului, Petre Daea, subventia reprezinta 70% din suma cuvenita. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent joi la Braila la deschiderea celei de-a 23-a editii a Targului National de Agricultura, a declarat ca pe 16 octombrie se va declansa campania de plati in avans a subventiilor in agricultura, in conditiile in care functionarii APIA au incheiat controalele pe teren.

„Astazi am primit informarea de la directorul general al APIA ca ieri s-au incheiat controalele pe teren si s-a incheiat ultima etapa pregatitoare in vederea realizarii platilor in agricultura. Pentru a sti toti fermierii din Romania, ziua de 16 octombrie se declanseaza campania de plati a subventiilor in avans in agricultura. Acest avans este consistent, urmare a diligentelor pe care le-am facut la Uniunea Europeana. Este vorba despre 70% din suma cuvenita”, a declarat Daea.

Ministrul Agriculturii a mai precizat ca isi doreste ca acesti bani din subventii sa fie platiti pana pe 1 noiembrie la 80% dintre fermieri, iar la 1 decembrie este preconizat sa inceapa si platile regulate, pentru restul de subventie.

„Pana la data de 1 noiembrie, noi dorim ca in toata tara sa platim acest avans la peste 80% din fermierii din Romania, in asa fel incat de la 1 decembrie sa pornim plata regulata, practic lichidarea pentru a le asigura sumele necesare de care au nevoie in vederea executarii lucrarilor in camp. Acum este o perioada secetoasa, solul nu le permite fermierilor sa execute lucrari minime. Se staruie asupra solului, executand treceri suplimentare, cu costuri suplimentare, motiv pentru care ei trebuie sustinuti. De aceea a fost aceasta masura, pe care noi am solicitat-o la Comisia Europeana, iar bugetul de stat suporta aceasta importanta plata pe care o facem incepand de la 16 octombrie.

Banii acestia vin de la bugetul statului, pentru aceasta Guvernul Romaniei face eforturi extraordinare. Banii acestia se iau din bugetul statului, se dau la fermieri, se intocmesc documentele necesare pentru plata si apoi se iau dupa 45 de zile de la Uniunea Europeana”, a mai spus ministrul Petre Daea.

Stiri pe aceeasi tema

Steaua Bucuresti a ratat calificarea in primavara europeana

Bogdan

Fostii ofiteri SRI Daniel Florea, Petre Sever si Florin Gulianu, perchezitionati de DNA

Cristiana Petrariu Bota

Rezultate CM 2014: Argentina – Bosnia 2-1(1-0)

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult