4.6 C
România
28 februarie 2021
Rusia
Externe

Ministerul de Externe din Rusia: Speram ca Romania nu va permite rescrierea istoriei

Ministerul de Externe al Rusiei şi-a exprimat speranţa că Guvernul României nu va permite rescrierea istoriei bazate pe sprijinul militar-memorial bilateral, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, transmite rador.ro.

Comentariul oficialului rus a fost determinat de intentia autorităţilor române de a redenumi Parcul Tolbuhin din Bucureşti.

„Sperăm că va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldaţi sovietici, care şi-au dat viaţa pentru eliberarea acestei ţări de fascism în urmă cu peste 70 de ani. Sperăm că autorităţile României nu vor permite încercări de rescriere a istoriei în contextul interesului reciproc de continuare a cooperării militare memoriale fructuoase” – a declarat Zaharova, citată de agenția TASS.

„Ca urmare a informațiilor apărute în presă cu privire la situația inacceptabilă de a avea în Sectorul 2 un loc public care poartă numele unui personaj indezirabil în istoria României, am solicitat, în ședința Consiliului Local al Sectorului 2, inițierea unui proces de consultare a locuitorilor din sector privind alegerea unei noi denumiri pentru Parcul Tolbuhin, parc delimitat de Bulevardul Pache Protopopescu și strada Fluierului”, scria în urmă cu o lună, pe contul de Facebook, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

„Este nepermis ca la 27 de ani de la Revoluție să îl mai onorăm pe Fiodor Tolbuhin, unul dintre comandanții de vază ai Armatei Roșii, armată care nu s-a limitat doar la eliberarea României de fascism, ci a adus cu ea elementele specifice unei armate de ocupație. Sunt binecunoscute atrocitățile comise de soldații sovietici la adresa poporului român, culminate cu instaurarea regimului comunist de tristă amintire”, argumentează Dan Cristian Popescu.

Procesul de consultare a cetățenilor urma să fie realizat de către Administrația Domeniului Public Sector 2, instituție care administrează Parcul Tolbuhin.

Stiri pe aceeasi tema

Stephane Charbonnier, alias Charb, directorul Charlie Hebdo, a facut o declaratie SOCANTA pentru El Pais

Cristiana Petrariu Bota

Dmitri Rogozin, declarat persona non grata in Republica Moldova

Ioana Badulescu

Vin refugiatii! Prima cota de refugiati ajunge in Romania la sfarsitul lunii noiembrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult