Un roman din Italia este suspect de coronavirus! El ar fi lucrat in hotelul in care doi turisti chinezi au fost confirmati cu virusul
Externe

Ministerul de Externe: Trei cetățeni romani sunt infectati cu coronavirus in Italia

Ministerul de Externe anunță că, potrivit informațiilor obținute de la reprezentanții Ambasadei României la Roma și ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificați trei cetățeni români infectați cu coronavirus în Italia. Virusul originar din China se extinde si in Romania, pana la ora transmiterii acestei stiri au fost confirmate opt cazuri.  

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autoritățile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

De asemenea, autoritățile locale de la Cremona au confirmat existența unui cetățean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna.

MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a recomandărilor autorităților italiene, precum și necesitatea manifestării unei responsabilități individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenție, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reamintește că cetățenii români din străinătate care doresc să solicite informații despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și conduita preventivă, pot apela numărul +4021.320.20.20.

Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor români și nu este un număr de urgență. De asemenea, informații actualizate sunt disponibile și pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759).

Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul din Marea Britanie accepta alegeri anticipate in decembrie

Cristiana Petrariu Bota

Razboi intre Rusia si Turcia? Ce spune Serghei Lavrov

Cristiana Petrariu Bota

China a revizuit in scadere numarul deceselor cauzate de coronavirus, afirmand ca unii decedati au fost numarati de doua ori. SUA pune la indoiala veridicitatea cifrelor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult