Ministerul de Finante: Soldul in Trezorerie este la un nivel fara precedent, Romania devine atractiva pentru investitori

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 31, 2017 12:20

Ministerul de Finante: Soldul in Trezorerie este la un nivel fara precedent, Romania devine atractiva pentru investitori

Ministerul de Finante a anuntat, joi, ca soldul in Trezorerie este la un nivel fara precedent, iar buffer-ul ministerului pe care il conduce este peste necesar. Ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, a adeclarat, dupa sedinta de Guvern, ca toate acestea ofera credibilitate Romaniei si o fac o destinatie atractiva pentru investitori, in ciuda “corului de bocitoare”.

“Buffer-ul este supradimensionat pentru asigurarea a 4 luni. La acesta se adauga faptul ca soldul in Trezorerie este la un nivel fara precedent. Sa va uitati cu atentie la emisiunile din ultima perioada de la Ministerul de Finante, unde investitorii vin si la randamente mai mici. Toate acestea dau credibilitate Romaniei si o fac o destinatie atractiva pentru investitori, in ciuda tuturor spuselor corului de bocitoare, care in fiecare zi ne spun ca nu va fi bine”, a declarat Viorel Stefan.

Viorel Stefan a explicat ca nivelul veniturilor colectate la bugetul statului de la inceputul anului si pana in primele 21 de zile lucratoare din martie il depaseste pe cel inregistrat pe tot trimestrul I al anului trecut cu 20 de milioane de lei.

“La 20 de zile lucratoare rezulta in martie un plus de 5% fata de perioada similara a anului 2016. Colectarea la 21 de zile din martie 2017 fata de toata luna martie 2016, deja nivelul a depasit luna martie din 2016. La 21 de zile, pe total trimestru I 2017, se depaseste nivelul de colectare cu 20 milioane lei. Tot ce se va incasa, contoriza pe ultimele 2 zile de incasare inseamna peste nivelul din trimestrul I 2016”, a precizat Viorel Stefan.

Citeste si: SALARIZARE 2017 – 2018. Noua lege a salarizarii este aproape gata. Salariile vor fi majorate de la 1 iulie

Ministrul Finantelor a aratat ca executia bugetara pe primele doua luni ale acestui an s-a incheiat intr-un echilibru caracterizat intr-un usor excedent, 397 de milioane, care reprezinta 0,05% din PIB.

”Cheltuielile bugetare de 34,5 miliarde au scazut cu 0,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent, diminuandu-se si cu 0,3 puncte procentuale ca pondere in PIB. Cheltuielile de personal au crescut cu 13,3%, cheltuielile cu bunurile si servicii s-au redus cu 5,1%”, a spus Viorel Stefan, precizand ca toate cifrele privind executia bugetara pe primele doua luni ale anului se gasesc pe site-ul Ministerului de Finante.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.