Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Examene

Ministerul Educatiei: 517 scoli functioneaza in Scenariul Rosu, iar elevii invata in sistem online

Ministerul Educatiei si Cercetarii monitorizeaza zilnic dinamica scenariilor de functionare a scolilor la nivel national, aceasta fiind influentata de evolutia situatiei de coronavirus din fiecare judet. In anuntul facut luni, Ministerul Educatiei precizeaza ca 517 scoli functioneaza in Scenariul Rosu ca urmare a numarului ridicat de cazuri de Covid-19, iar elevii invata in sistem online.

Criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Prin urmare, astazi, 12 octombrie, in conformitate cu datele transmise de inspectoratele scolare judetene (inclusiv ISMB), se inregistreaza urmatoarea situatie:

– 11.996 de unitati de invatamant figureaza in Scenariul 1 (S1): participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.

– 5.143 de unitati de invatamant figureaza in Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

– 517 unitati de invatamant figureaza in Scenariul 3 (S3), care implica participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Mentionam ca dintre cele 517 scoli aflate in aceasta situatie, 214 sunt in acest scenariu ca urmare a cazurilor de COVID-19 inregistrate, in timp ce 303 unitati de invatamant apar din cauza ratei de incidenta a cazurilor din localitatile in care acestea functioneaza ori a infrastructurii scolare supuse unor lucrari de reabilitare.

Consiliile de administratie de la nivelul fiecarei unitati de invatamant adopta propunerile de scenarii si, implicit, schimbarea acestora, in functie de analiza situatiei epidemiologice efectuate de catre directiile de sanatate publica si Institutul National de Sanatate Publica, de infrastructura si de resursele existente in fiecare unitate de invatamant.

Reamintim ca, potrivit ordinului comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotararile privind scenariul de functionare pe parcursul anului scolar se actualizeaza saptamanal sau ori de cate ori este nevoie.

Data de referinta pentru aceste informatii este 12 octombrie, ora 12:00.

Stiri pe aceeasi tema

BACALAUREAT 2016: Sesiune speciala de Bacalaureat intre 14 si 27 mai 2016

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu

Cristiana Petrariu Bota

ADMITERE LICEU 2019. Brosura cu locurile disponibile in clasa a IX-a va ajunge in scoli pana vineri

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult