Ministerul Educatiei
Breaking News

Ministerul Educatiei a anuntat ca Editura Didactica si Pedagogica va realiza manuale scolare. Ce rol va avea Legea manualului in sistemul de educatie

Ministerul Educatiei a anuntat ca Editura Didactica si Pedagogica SA va realiza manuale scolare si a adus o serie de precizari cu privire la rolul pe care il va avea Legea manualului in sistemul de educatie. Potrivit ministrului Educatiei Liviu Pop, Editura Didactica si Pedagogica SA va realiza manuale scolare la solicitarea directa a MEN, pe baza de contract si a adaugat ca legea manualului scolar, aflata in dezbatere publica, este un obiectiv de securitate nationala, diminuand riscurile din sistemul national de educatie.

Liviu Pop a mentionat ca Guvernul, la initiativa Ministerului Educatiei Nationale (MEN), va decide ca sarcina publicarii manualelor scolare sa fie asumata de catre MEN prin Editura Didactica si Pedagogica si tiparirea la Monitorul Oficial (MO) dupa avizarea Consiliului Concurentei.

Liviu Pop a precizat ca EDP SA, care va fi condusa de Adunarea Generala a Actionarilor, constituita din reprezentantii MEN si de catre un Consiliu de Administratie format din cinci membri, va realiza manuale scolare la solicitarea directa a MEN, pe baza de contract.

„Complementar, societatea poate desfasura si alte activitati conexe pentru realizarea obiectului sau de activitate”, a adaugat ministrul Educatiei.

De interes: Ministerul Educatiei pregateste inlocuirea inspectorilor pe materii cu inspectori pe arii curriculare

BACALAUREAT 2018 – Ministerul Educatiei anunta modificari importante, aplicabile de anul viitor

O noua Lege a Educatiei se afla in lucru si va fi gata in 2018

In ceea ce priveste, legea manualului scolar, Liviu Pop a spus ca Ministerul Educatiei Nationale nu este proprietarul produselor pe care le plateste in prezent – in cazul de fata, manualele scolare, indiferent de forma. Proprietari sunt editurile, iar modificarile manualelor pot fi facute doar cu acordul acestora. Legea manualului ar contribui la indeplinirea unui obiectiv de securitate nationala, diminuand riscurile din sistemul national de educatie.

„De imporanta deosebita este ca aceasta lege a manualului scolar contribuie in mod eficient la indeplinirea unui obiectiv de securitate nationala. Si anume: dezvoltarea, consolidarea durabila si adaptata schimbarilor sociale ale marilor sisteme publice – sanatate, educatie, protectie sociala, diminuand unul dintre riscurile identificate in strategia nationala de aparare a tarii, si anume cel al deficientelor din sistemul national de educatie”, a spus ministrul Educatiei.

„In cazul in care manualul devine bun de interes public, MEN achizitionand continutul, conceptul de la autori, iar manualul ca manuscris PDF si varianta digitala interactiva intra in patrimoniul MEN, va fi resursa educationala deschisa, putand fi folosit in orice unitate scolara din Romania sau orice alta unitate scolara privata din Romania sau din afara Romaniei care functioneaza pe curriculum national”, a mai spus ministrul.

El a anuntat ca dupa consultarile publice va inainta proiectul de lege catre Parlament, iar toate sugestiile, propunerile si opiniile celor interesati pot fi trimise pe adresa e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Avocatul Poporului, Renate Weber: Trebuie să comunicăm într-un mod care să ne facă să înțelegem care este menirea acestei instituții

Cristiana Petrariu Bota

CORONAVIRUS. Medicii chinezi avertizeaza Europa ca repeta greselile facute in Wuhan la inceputul crizei

Cristiana Petrariu Bota

Uniunea bancară: Consiliul adoptă măsuri de reducere a riscurilor în sistemul bancar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult