Inscrieri la gradinita 2018 - Calendarul publicat de Ministerul Educatiei prevede ca pe 21 mai incep inscrierile in grupa mica
Social

Ministerul Educatiei a aprobat constituirea Consiliului de Etica si Management Universitar

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin, constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) și Regulamentul de organizare și funcționare aferent acestui organism consultativ al Ministerului Educației.

Misiunea Consiliului de Etică și Management Universitar este dezvoltarea culturii etice și a integrității în universitățile din România. În acest sens, consiliul va determina și sprijini universitățile să pună în practică, în mod organizat, transparent și efficient, politicile de etică și integritate universitară, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.

Consiliul de Etică și Management Universitar se pronunță asupra litigiilor de etică universitară și analizează cazurile referitoare la abateri de la normele de etică și management universitar, în urma sesizărilor făcute de persoane fizice/juridice sau prin autosesizare, după ce subiectul lor a fost analizat în cadrul facultății/universității. Termenul de investigare a sesizărilor este de 3 luni de la data înregistrării acestora.

Consiliul de Etică și Management Universitar are 11 membri desemnați autonom de Consiliul Național al Rectorilor, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, Consiliul Național al Cercetării Științifice, Consiliul Naațonal de Atestare a Titlurilor, Diplomelor ş̦i Certificatelor Universitare și de federațiile naționale studențești.

Cu excepția reprezentantului organizațiilor studențești, membrii CEMU trebuie să fie cadre didactice și cercetători, având cel puțin titlul de conferențiar sau cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate. Mandatul membrilor este de 4 ani indiferent e eventuale întreruperi. Ulterior constituirii, consiliul își va alege președintele și vicepreședintele și va numi un secretar general.

Stiri pe aceeasi tema

Uzinele Dacia de la Mioveni au cazut victime ale atacului cibernetic de vineri

Delia Ion

GCS anunta un bilant in scadere al cazurilor de coronavirus, dar numarul deceselor se mentine ridicat

Ioana Badulescu

Profesori romani, interzisi de Guvernul din Ungaria sa participe la o actiune dedicata Centenarului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult