Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Breaking News

Ministerul Educatiei a publicat lista cu localitatile unde se deschid scolile din 8 februarie. Vezi scenariile

Ministerul Educatiei a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare judet in parte si scenariul in care se incadreaza, pentru ca elevii, profesorii si parintii sa stie cu exactitate modul in care se redeschis scolile, in contextul revenirii elevilor in banci de luni, 8 februarie.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu,  a precizat ca lista publicata cuprinde 3.181 unitati administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul in care se incadreaza fiecare. Sunt 149 de localitati in scenariul rosu, 903 localitati in galben, 3.181 in verde. 24 vor face cursuri exclusiv online, pentru ca au rata peste 6 la mia de locuitori.

Capitala se afla in scenariul galben, ceea ce inseamna ca vor fi reluate de luni, 8 februarie, cursurile in crese, gradinite, clasele primare, precum si clasele terminale de gimnaziu si liceu, clasele VIII, XII si XIII.

Lista in care pot fi verificate scenariile pentru fiecare localitate poate fi consulata AICI.

Sorin Cimpeanu a mai precizat in cadrul conferintei de presa ca Ministerul Educatiei va monitoriza, cu ajutorul autoritatilor din teritoriu, respectarea tuturor regulilor impuse pentru desfasurarea in siguranta a cursurilor in scoli.

„Insistam pe respectarea urmatoarelor reguli: distantarea fizica e extrem de importanta, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge in situatii absurde de blocaj. Mizam pe capacitatea organizatorica a fiecarui director de scoala ca va asigura distantarea maxim posibila in conditiile date. Scazand acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezentei fizice, aglomeratia din salile de clasa nu va fi chiar atat de mare cum se prezinta la nivel teoretic”, a declarat ministrul.

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educatiei si al Ministerului Sanatatii, se suspenda cursurile pentru 14 zile la aparitia primului caz de coronavirus in scoala, in invatamantul prescolar si primar.

In cazul gimnaziului si claselor de liceu, la depistarea unui caz de infectare cu Covid se declanseaza ancheta epidemiologica. DSP va decide daca se vor suspenda cursurile inca de la primul caz sau se asteapta aparitia celui de-al doilea caz.

„La ciclul gimnazial si liceal, la primul caz se va face o ancheta epidemiologica, se recomanda si testarea, si vor fi analizate masurile, fie se suspenda inca de la primul caz, fie nu e necesara suspendarea, se continua pana la al doilea caz, cand se suspenda”, a precizat Cimpeanu.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea scolilor in 8 februarie

Incidenta in cele trei scenarii:

scenariul verde – incidenta sub 1 la mia de locuitori
scenariul galben – incidenta de sub 3 la mia de locuitori
scenariul rosu – incidenta de peste 3 la mia de locuitori
In localitatile care se incadreaza in asa-numitul scenariu verde, cu relativ putine cazuri, toate scolile se redeschid fizic, copiii merg la scoala.

In localitatile care se incadreaza in scenariul galben, adica sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimba in sensul ca merg in continuare la scoala, mai exact la gradinita si la scoala, copiii de gradinita, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, si copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

In cazul in care localitatea intra in scenariul rosu, continua pentru un timp sa mearga la scoala si la gradinita copiii de gradinita si de ciclu primar, dar ceilalti nu mai merg la scoala.

Stiri pe aceeasi tema

Romania, a patra zi de proteste! Peste 150.000 de oameni s-au strans la Guvern. Vedetele serii, niste manechine in haine de detinuti cu chipurile lui Dragnea, Iliescu si Iordache

Cristiana Petrariu Bota

OUG privind noile masuri fiscale a fost adoptata de Guvern. Documentul taxeaza activele bancare si plafoneaza pretul la gaze

Ioana Badulescu

CODUL MUNCII SE MODIFICA RADICAL. Sanctiuni dure pentru angajatori. Vezi ce schimbari vrea sa aduca Guvernul, potrivit proiectului aflat in dezbatere

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult