Modele de subiecte la Evaluarea Nationala 2021
Examene

Ministerul Educatiei a publicat noile modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2021

Ministerul Educatiei a publicat, luni dupa-amiaza, noile modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2021. Este vorba despre tipuri de subiecte concepute pe modelul testarilor internationale. Noile modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala vin cu modificari mai ales ale cerintelor la Limba si literatura romana. Linkurile catre modelele de subiecte publicate de Ministerul Educatiei le puteti consulta la sfarsitul acestui articol.

Referitor la variantele de lucru privind sustinerea tezelor in acest an scolar, oficialii Ministerului Educatiei au precizat, luni, ca este posibila inlocuirea tezei cu o evaluare, dar care sa nu aiba aceeasi pondere, ci sa fie notata normal.

Secretarului de stat in Ministerul Educatiei, Luminita Barcari, a facut referire la acest subiect:

“Problema se pune acolo unde copiii sunt in scenariul rosu. Noi, intr-adevar, ne-am gandit sa organizam webinare in care sa accentuam pe tipuri de evaluare, adica profesorii sa invete de la cei mai experimentati cum ar putea sa evalueze in mediul online. De aceea, varianta este ori sa mergem in continuare pe evaluare sumativa, pe teza, prima varianta, iar doi, sa inlocuim teza, pentru ca nu putem aplica in mod discriminatoriu – ori da toata lumea teza, ori nu da nimeni”, a spus Barcari.

Luminita Barcari a afirmat ca daca se va opta pentru cea de a doua varianta, atunci acea evaluare va fi notata normal, nu va avea o pondere de 25% din medie, asa cum este la teza.

“Deci ori sa inlocuim acest tip de evaluare scrisa, conform regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar cu evaluare sumativa, dar care sa fie notata, normal, nu sa aiba ponderea pe care o are teza in mod normal, 25% din medie. Bineinteles, exista si varianta eliminarii tezei (…). Acesta sunt variantele si in functie de cei care ne vor raspunde sau de modalitatea prin care noi consideram ca ar putea fi facuta evaluarea, vom lua o decizie si va spun ca nu este o decizie simpla, ca pana la urma elevul trebuie sa fie evaluat, dar in acelasi timp trebuie sa aiba sanse egale la o evaluare corecta si obiectiva”, a adaugat Barcari.

Structura simplificata a subiectelor pentru Evaluarea Nationala

Saptamana trecuta, ministrul Educatiei, Monica Anisie, declara ca structura subiectului pentru Evaluarea Nationala sustinuta de elevii de a VIII-a la Limba si literatura romana va fi simplificata.

„Am primit feedback referitor la modelul de Limba si literatura romana, model ce a fost pus in consultare publica, si acel feedback a fost unul pozitiv, dar in acelasi timp am avut si cateva recomandari din partea profesorilor, parintilor, chiar si din partea elevilor. Una dintre aceste recomandari a fost aceea ca ar trebui sa simplificam intr-un fel acel model de subiect.

Exact la acest lucru se lucreaza acum, si anume la faptul ca structura subiectului pentru Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a VIII-a la Limba si literatura romana va fi una simplificata si va fi pus – probabil luni – modelul respectiv pe site-ul Ministerului Educatiei, dupa ce ne vom consulta cu partenerii nostri si cu cadrele didactice. Cred ca este cel mai important lucru”, spunea ministrul Anisie.

Stiri pe aceeasi tema

ADMITERE UMF IASI 2017. Metodologia privind concursul de admitere 2017 pentru cei care doresc sa devina medici, dentisti sau farmacisti

Delia Ion

ISJ si Palatul Copiilor din Iasi au organizat un eveniment dedicat copiilor si tinerilor cu dizabilitati

Ioana Badulescu

UMF Iasi, invinsa de studenti! Doua hotarari date de Senat sunt nelegale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult