11.1 C
România
26 februarie 2021
Ministerul Educatiei
Social

Ministerul Educatiei a revocat conducerile inspectoratelor scolare din 13 judete

Ministerul Educatiei a revocat, la sfarsitul saptamanii trecute, conducerile inspectoratelor scolare din 13 judete. Potrivit unui ordin semnat, vineri, de ministrul Liviu Pop, au fost revocati sefii inspectoratelor scolare din judetele Caras-Severin, Ialomita, Ilfov, Braila, Buzau, Vrancea, Constanta, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinti si Calarasi.

Ordinele de revocare urmeaza sa intre in vigoare in termen de 15 zile, conform legii. O parte dintre inspectorii-sefi reclama insa nereguli, spunand ca nu au avut loc anterior cercetari disciplinare care sa justifice revocarea lor din functie. Adrian Doxan, seful Inspectoratului Scolar Caras Severin, care se afla pe lista celor 13, reclama „presiuni politice” si a declarat, pentru Hotnews.ro, ca „Imi rezerv orice cale ca sa imi castig dreptatea, inclusiv sa fac sesizare pentru abuz in serviciu (impotriva ministrului – n.red.).”

Ministerul Educatiei anunta o noua Lege a Educatiei, care va fi gata in septembrie 2018

Luminita Barcari, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita, si Adrian Doxan, seful Inspectoratului din Caras-Severin, spun ca deciziile de revocare au venit vineri seara, prin fax, pe adresele inspectoratelor.

Unii dintre cei demisi spun ca s-au simtit „de-a dreptul hartuiti”: „S-a urmarit o hartuire a mea, sa imi dau demisia”, a spus Adrian Doxan, care a adaugat ca in luna ianuarie a avut loc o verficare a Corpului de control al ministerului la Inspectoratului Caras-Severin, in urma caruia el s-a adresat instantei pentru vicii de procedura: „In urma acelui control am primit o sanctiune pentru care ma judec cu ei in instanta, este la Curtea de Apel Timisoara.”

Un al doilea control la inspectorat, de 3 zile, a avut loc in luna mai, insa Adrian Doxan spune ca nu a primit nici pana acum vreo concluzie a acestuia.

„S-ar putea sa existe scapari (in activitatea sa de la inspectorat – n.red.), nimeni nu este pefect. Se pune problema daca ministerul a intervenit pentru indreptarea acelor greseli. Ca minister nu trebuie doar sa faci controale, ci si sa indrumi”, a incheiat Adrian Doxan.

Stiri pe aceeasi tema

Program de Craciun 2018 la spitalele de urgenta din Bucuresti si la Serviciul de Ambulanta

Ioana Badulescu

Noul ministru al Sanatatii cauta solutii pentru tinerii medici care au promovat Rezidentiatul, dar nu au loc sau post

Ioana Badulescu

Persoane decedate de cateva zile, raportate acum. Bilantul mortilor de coronavirus a ajuns la 82

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult