Ministerul Educatiei
Social

Ministerul Educatiei anunta ca profesorii vor fi pregatiti pentru a preda dupa noul curriculum national

Ministerul Educatiei informeaza ca profesorii din invatamantul primar si gimnazial vor fi pregatiti pentru a preda dupa noul curriculum national. Pregatirea costa 42 de milioane de euro si vine la distanta de cativa ani dupa ce Ministerul Educatiei a adoptat programele pentru I-IV, respectiv la cateva luni in cazul clasei a V-a. 

Ministerul Educatiei si Institutul de Stiinte ale Educatiei lanseaza marti proiectul strategic „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti” (CRED) al carui obiectiv este abilitarea curriculara a 55.000 de cadre didactice din invatamantul primar si gimnazial.

Proiectul „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti” reprezinta o interventie sistemica destinata prevenirii fenomenului de parasire timpurie a scolii prin masuri care sa sustina aplicarea inovativa si sustenabila a noului curriculum national si cresterea accesului la experiente de invatare de calitate ale elevilor din invatamantul primar si gimnazial.

Pentru a asigura acoperire nationala, CRED beneficiaza de un parteneriat activ la nivel local: 3 inspectorate scolare judetene (Bihor, Iasi si Bucuresti) si 8 Case ale Corpului Didactic (Botosani, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Olt, Teleorman si Timis).

Proiectul se va derula in perioada 2017-2021 si are un buget de pana la 42 milioane de euro”, arata un comunicat al MEN, in care anunta semnarea de finantare a proiectului.

Potrivit expertilor in Educatie, acest proiect ar trebui sa fie cel mai important proiect pe Educatie din ultimii 10 ani si cel mai importat proiect al Romaniei in calitate de tara membra UE.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Iti recomandam: Modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala 2018 si Bacalaureat 2018 au fost publicate de Ministerul Educatiei

FSLI: Legea pensiilor trebuie modificata, astfel incat varsta de pensionare pentru profesori sa fie redusa cu 3 ani

Ministerul Educatiei va modifica calendarul mobilitatii personalului didactic prin mutarea etapei de pretransfer in invatamant

Lista auxiliarelor didactice care au obtinut acordul Ministerului Educatiei pentru a fi utilizate in scoli

Stiri pe aceeasi tema

GREVA LA CFR: Angajatii CFR ameninta cu greva generala, daca negocierile cu Ministerul Transporturilor vor esua

Cristiana Petrariu Bota

Alunite inofensive vs alunite periculoase. Cand este cazul sa ne ingrijoram?

Delia Ion

Bilantul cazurilor de infectare cu noul coronavirus anuntat marti, 20 octombrie: 3.400 de noi infectari si 65 de decese

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult