Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Examene

Ministerul Educatiei anunta noi materii optionale pentru elevi in anul scolar 2021-2022

Ministerul Educatiei a anuntat noi materii optionale pentru elevi in anul scolar 2021-2022. Ministrul educatiei si cercetarii, Monica Cristina Anisie, a declarat joi, la deschiderea noului an universitar, ca a semnat ordinele privind aprobarea a trei discipline optionale si a programelor aferente acestora.

Astfel, incepand din acest an scolar, elevii pot opta pentru a studia, in anul scolar 2021 -2022, urmatoarele cursuri din curriculum la decizia scolii: „Eu si scena” (clasele a III-a si a IV-a), „Teatrul si noi” (clasele a VI-a si a VII-a) si „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a si a XI-a).

Monica Anisie a explicat introducerea celor trei discipline optionale vine intr-un moment important pentru educatie care raspunde recomandarilor Consiliului Uniunii Europene privind competentele-cheie pentru invatarea pe tot parcursul vietii, in care sunt incluse si competentele artistice.

„Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica a propus, in acest an scolar, Ministerului Educatiei si Cercetarii, introducerea in curriculumul la decizia scolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba si literatura romana si ministru, consider ca acesta este un moment important pentru educatie, moment care raspunde recomandarilor Consiliului Uniunii Europene privind competentele-cheie pentru invatarea pe tot parcursul vietii, in care sunt incluse si competentele artistice, dar si Declaratiei de la Frankfurt privind Educatia prin Arte. De asemenea, decizia are la baza si recomandarile UNESCO incluse in Agenda de la Seul, in care se precizeaza ca folosirea artelor in educatie poate sa sporeasca abilitatile creative si inovative ale societatii, sa genereze recunoasterea si dezvoltarea bunastarii sociale si culturale, sa promoveze si sa incurajeze responsabilitatea sociala”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, la ceremonia de deschidere a anului universitar.

Cu ajutorul acestor optionale, elevii isi vor dezvolta creativitatea, competentele de comunicare, dar vor dobandi si competente socio-emotionale si un comportament prosocial.

Stiri pe aceeasi tema

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi aniverseaza 157 de ani de la infiintare

Ioana Badulescu

UMF CAROL DAVILA, ADMITERE 2016 MEDICINA. Inmatriculare studenti admisi la Medicina si olimpici

Bogdan

BAC 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat incepe luni cu proba orala la Limba romana

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult