0.9 C
România
30 noiembrie 2021
Ministerul Educatiei
Social

Ministerul Educatiei anunta schimbari majore in invatamant. Fara examen de admitere la liceu?

Ministerul Educatiei vrea sa aduca schimbari majore in invatamant. Asta dupa ce ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a constatat ca in sistemul de invatamant romanesc situatia nu e deloc roz. In incercarea de a afla de ce elevii au un interes tot mai scazut pentru scoala, Pavel Nastase a aflat ca problema sta in super-aglomerarea manualelor, teme prea grele si activitati lipsite de creativitate.

Astfel, ministrul Pavel Nastase a concluzionat ca sistemul de invatamant romanesc este prea aglomerat si lipsit de efcienta, cu manuale prea stufoase, teme prea grele si activitati care sa dezvolte creativitatea prea putine. In consecinta, ministrul Educatiei anunta o schimbare totala a sistemului de invatamant.

Pavel Nastase a avansat ideea ca elevii ar trebui sa intre la liceu fara sa mai dea examen de admitere, iar cei cu note mici sa fie integrati la scolile de meserii. Ministrul Pavel Nastase a explicat ca invatamantul este obligatoriu, iar elevii admisi cu medii mici trebuie evaluati pentru a observa ce aptitudini au şi să fie directionati catre un invatamant dual, ucenicie la locul de munca.

In opinia sa, nici mediul universitar nu mai are nevoie de admitere, eventual sa ramana doar pentru cateva domenii.

Pavel Nastase a adaugat: „Vrem să implementăm programul Şcoală după şcoală. Vom face şi evaluarea programului „Masa caldă”. Copilul ar putea să rămână în şcoală, unde face cele două ore de teme, iar apoi face alte activităţi, ar ajuta şi părinţii. Ar aduce o marjă de plus-valoare.”

Vezi si: Programele scolare pentru gimnaziu – Propunerea Ministerului Educatiei vs asteptarile profesorilor si elevilor

Stiri pe aceeasi tema

Prodecanul Facultatii de Teologie, preotul Vasile Raduca, declaratii controversate legate de sexologie. Reactia Patriarhiei si a Ministerului Educatiei

Ioana Badulescu

Scrisoare catre ANAF: Nu ne nenorociti, am mancat inca 3 controale antifrauda

Cristiana Petrariu Bota

Personalul nedidactic din invatamant va avea salarii majorate cu 12% de la 1 august 2015. Vezi OUG

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult