-0.2 C
România
25 octombrie 2021
Modificari la Legea Educatiei. Un nou plan cadru pentru gimnaziu, urmeaza o noua programa scolara si noi manuale
Examene

Ministerul Educatiei: CNEE a publicat rezultatele evaluarii proiectelor de manuale scolare, prima sesiune

Ministerul Educatiei informeaza ca Centrul Național de Evaluare și Examinare a publicat, miercuri, rezultatele evaluării calității științifice și didactice a celor 144 de proiecte de manuale școlare depuse în perioada 6 – 19 martie (prima sesiune). Reamintim că aceste proiecte de manuale au vizat 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar și 38 din ciclul gimnazial).

Eventualele contestații pot fi depuse în termen de 48 de ore, urmând ca după soluționarea acestora să fie comunicate rezultatele finale.

Proiectele de manuale școlare admise după încheierea tuturor sesiunilor de evaluare/reevaluare vor fi supuse unui proces de avizare științifică, realizat de un cadru didactic din învățământul superior, specialist în domeniul/disciplina pentru care a fost propus fiecare proiect. Avizarea proiectelor de manuale școlare aprobate după prima etapă se încheie vineri, 11 mai.

În același context, Ministerul Educatiei mai precizeaza că, pentru disciplinele care nu au avut proiecte de manuale în prima sesiune, a fost lansat un al doilea apel al cărui termen-limită (elaborare și depunere la Registratura MEN) este data de 8 mai.

Stiri pe aceeasi tema

Olimpicii romani, medaliati la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Cristiana Petrariu Bota

Targ de universitati la Sala Palatului din Bucuresti. Cele mai noi informatii despre burse, programe de licenta si doctorat

Cristiana Petrariu Bota

Medicii scolari vor preda in scoli educatia pentru sanatate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult