Ministerul Educatiei desfiinteaza 30 de specializari de la opt universitati din tara. NOUTATI pentru STUDENTI in anul universitar 2017 - 2018
Examene

Ministerul Educatiei desfiinteaza 30 de specializari de la opt universitati din tara. NOUTATI pentru STUDENTI in anul universitar 2017 – 2018

Ministerul Educatiei intentioneaza sa desfiinteze mai multe specializari de la opt universitati din tara si in acest sens a pus in dezbatere publica Proiectul de Hotarare a Guvernului privind domeniile si programele de studii universitare de master acreditate si numarul maxim de studenti ce pot fi scolarizati in anul universitar 2017 – 2018.

Potrivit proiectului de Hotarare a Guvernului privind domeniile si programele de studii universitare de master acreditate si numarul maxim de studenti care pot fi scolarizati in anul universitar 2017 – 2018, 30 de specializari de la opt universitati intra in lichidare.

Documentul, citat de Antena 1, arata ca la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, domeniul de licenta „Arte vizuale”, vor intra in lichidare specializarea „Arte plastice (sculptura)” si „Conservare si restaurare”.

La aceeasi universitate, dar la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Episcop Dr. Vasile Coman” , de la domeniul de licenta „Teologie” va fi eliminata specializarea „Teologie ortodoxa, asistenta sociala”.

Citeste si: DEFINITIVAT 2017. Modificari la examenul de definitivat. Noua Lege a Educatiei Nationale aduce si alte schimbari in invatamant

Proiecte de programe scolare pentru clasele V-VIII, lansate in consultare de Ministerul Educatiei

La Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Inginerie Mecanica, Mecatronica si Management, de la domeniul de licenta „Ingineria mediului”, intra in lichidare specializarea „Ingineria si protectia mediului in industrie”, in timp ce de la domeniul de licenta „Inginerie industriala” dispare specializarea „Ingineria si managementul calitatii”.

Tot la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, la Facultatea de Istorie si Geografie, domeniul de licenta „Istorie” in anul universitar 2017-2018 nu va mai exista specializarea „Muzeologie”.

La Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, Facultatea de stiinte Economice din Brasov, domeniul de licenta „Economie si afaceri internationale”, vor intra in lichidare specializarile „Economie si afaceri internationale invatamant cu frecventa si invatamant cu frecventa redusa (IF si IFR), in timp ce de la domeniul de licenta „Finante”, vor disparea specializarile „Finante si banci – invatamant cu frecventa si cu frecventa redusa (IF si IFR).

La aceeasi universitate, la Facultatea de Istorie, dispare specializarea „Istorie” (IF si IFR), in timp ce la Facultatea de stiinte Economice din Cluj-Napoca, domeniul de licenta „Administrarea afacerilor”, nu va mai fi specializarea „Economia comertului, turismului si serviciilor” (IF si IFR). Totodata, la Facultatea de Geografia Turismului din Sibiu, domeniul de licenta „Geografie”, nu va mai fi specializarea „Geografia turismului”.

In acelasi timp, de la Facultatea de Management Turistic si Comercial din Timisoara, domeniul de licenta „Administrarea afacerilor”, va disparea specializarea „Economia comertului, turismului si serviciilor” (IF si IFR)

La Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti intra in lichidare specializarea „Stiinte politice” de la Facultatea de stiinte Sociale, Politice si Umaniste, precum si specializarea „Limbi moderne aplicate”.

De la Facultatea de Drept si Stiinte Economice – Targu Jiu a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, domeniul de licenta „Administrarea afacerilor”, va disparea specializarea „Economia comertului, turismului si serviciilor”, la fel si „Economia mediului”, din domeniul de licenta „Economie”.

La Univeristatea “Nicolae Titulescu” din Bucuresti, Facultatea de Economie si Administrarea afacerilor, domeniul de licenta Finante, vor fi lichidate specializarile Finante si banci (IF si ID), in timp ce de la Facultatea de Relatii internationale si Administratie, cu domeniul de licenta „Stiinte administrative” , dispare specializarea „Politie locala”.

In acelasi timp, la Universitatea “Bioterra” din Bucuresti, Facultatea de Management Agroturistic din Alexandria, domeniul de licenta „Inginerie si management in agricultura si dezvoltare rurala”, va fi lichidata specializarea „Inginerie si management in alimentatia publica si agroturism”.

Potrivit proiectului pus in dezbatere pe site-ul Ministerului Educatiei, de la Universitatea “Sapientia” din Cluj-Napoca, Facultatea de stiinte Economice, Socio-Umane si Ingineresti din Miercurea Ciuc, domeniul de licenta „Biotehnologii”, va fi eliminata specializarea „Biotehnologii pentru industria alimentara”.

La fel, la Fundatia „Academia Comerciala” din Satu Mare, domeniul de licenta „Contabilitate” nu vor mai exista, din anul universitar 2017-2018, specializarea „Contabilitate si informatica de gestiune”, precum si specializarile „Management” si „Finante si banci”.

De asemenea, Universitatea Politehnica din Bucuresti nu va organiza admitere in anul universitar 2017 – 2018 la specializarile sau programele de studii universitare de licenta: Inginerie medicala, Inginerie mecanica (in limba germana), ci doar pentru cele in limba franceza si engleza.

Consultarea publica dureaza pana in 24 februarie.

Vesi si: Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica Codul de etica pentru invatamantul preuniversitar

Ministerul Educatiei, decizie importanta privind functiile de directori din scoli si licee

Articole asemănătoare

CLASA ZERO 2015: INSCRIERILE IN CLASA ZERO – PREGATITOARE 2015-2016 INCEP IN 16 FEBRUARIE

Lucy Ionesco

Examen de admitere 2017 in institutiile militare de invatamant. Conditii de inscriere pentru candidati

Ioana Badulescu

Admitere anulata la Universitatea de Medicina (UMF) din Iasi pentru sute de studenti straini

Lucy Ionesco